TAVUKLU MANTARLI TALAŞ BÖREĞİ
TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ Sevgili AYNUR EGE' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/tavuklu-mantarli-talas-boregi.html
TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
Sevgili AYNUR EGE' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 kilo yufka
SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
İÇ MALZEMESİ:
2 adet tavuk göğsü (Haşlanıp didiklenmiş)
1 kase doğranmış mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
garnitür
karabiber tuz
YAPILIŞI:
Tavaya tereyağı koyup kızdırdıktan sonra mantarları atıp soteliyoruz. Sıvı yağıda koyup iyice suyunu çekinceye kadar kavuralım sonra didiklediğimiz tavukları ekleyelim. Garnitürünü de ilave dip baharatlarını koyalım.
Yufkamızı tezgaha serip, hazırladığımız sostan gezdirelim Yufkayı bohça şeklinde kapatalım. Her yerine yine sostan sürelim. Bunu 4 ' e keselim. Ortasına bir kaşık iç harcımızı tepeleme koyalım ve karşılıklı uçlarını kapatıp zarf gibi yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim. AFİYET OLSUN
NOT: Üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı biberli sos çok yakışıyor
Aynur hanımın ellerine siizn emeklerinize sağlık. Tavuk ve mantar çok yakışıyor bence..
YanıtlaSilharika görünüyor gerçekten elinize sağlık aynur hanım
YanıtlaSilbir yufkadan 4 tane cıkıo ozaman yanlıs anlamadım dımı selma abla katlama seklını hayal edınce
YanıtlaSilEvet İremcim, bende öyle anladım :)
YanıtlaSil