PORTAKAL SOSLU KEK
PORTAKAL SOSLU KEK Bu sene sürekli portakallı tarifler yaptığımı farkettim, Herhalde yiyemediğim iki yılın özlemidir. Çok hafif, ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/portakal-soslu-kek.html
PORTAKAL SOSLU KEK
Bu sene sürekli portakallı tarifler yaptığımı farkettim, Herhalde yiyemediğim iki yılın özlemidir. Çok hafif, çok lezzetli bir kek oldu :)
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı un
1 adet portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
Karıştırma kabında yumurtaları köpürene dek çırpalım ve şekeri ekleyip mikser yardımıyla kabarana kadar çırpmaya devam edelim.
Portakal, kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyip çırpalım.
Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
Yağlanmış orta boy kek kalıbına harcımızı dökelim.
Çok ılık fırında 170 derecede keki pişirelim
SOS İÇİN; bir küçük tencereye rende portakal kabuklarını ve suyu alalım, bir taşım kanatıp, suyunu süzelim ve rende portakal kabuklarını tencereye alalım.
Üzerine şekeri ve portakal suyunu ekleyip, bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktığında sosu üzerine dökelim.
Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım. AFİYET OLSUN
Bu tarifin benzerini yapıyorum, çocuklarım bayılıyorlar, ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilOy oyyy ben bayılıyorum. Annemd eçok sever kulakları çınlasın. aldım 2 dilimini. Ellerinize sağlık. portakallı tariflere devam. Sıradakurabiyeler olsun. ben kurabiyeciyimmm :))
YanıtlaSilPortakal keke çok yakışıyor Ellerine sağlık selma hanımcım
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ben de portakallı keki çok severim....Sevgilerimle,
bu kek de sıvıyağ yok değil mi?
YanıtlaSilSıvı yağ,yoğurt ve süt kullanılmıyor
YanıtlaSilbügün bu kek yaptım, çok güzel olmuş!!!.Tarifi için tesekkur ederim :)
YanıtlaSilAynısını limonla yapsak olur mu acaba
YanıtlaSilLimonla yapsak olur mu acaba?
YanıtlaSiltarif süper ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende davul fırın var kek pişmeden ustu yanıyor me yapmam lazım ki bu kadar güzel olsun
YanıtlaSil