KAKAOLU AY ÇÖREĞİ

{[['']]}

 KAKAOLU AY ÇÖREĞİ
Bir çok  Ay Çöreği tarifi  denedim, tecrübeler sonucunda bu tarif ortaya çıktı :) Bir çok pastaneden aldığımız  çöreklerden daha  güzel olduğunu söyleyebilirim. Tarife birebir uyarsanız   sonuç başarılı olacaktır .



MALZEMELER:
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 paket instant maya
3- 3,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker ( Tatlı seviyorsanız 2 çay bardağı)
1 çay kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
file badem
İÇİ İÇİN:
yarım paketten biraz fazla petübör bisküvi veya  kek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
 Yoğurma kabında önce un ve mayayı karıştıralım. Ortasını havuz gibi açalım. Buraya, yumurta süt, şeker, mahlep ve yağı alalım, ortadan başlayarak karıştıralım ve  yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan  mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. ( Ben 14 adet bezeye ayırdım.) HAMURU MAYALANDIRMIYORUZ.
 İÇİ İÇİN, bisküvileri bir kabın içinde kırıp küçültelim. Süt, pudra şekeri, üzüm, ceviz, tarçın ve kakaoyu ekleyip güzelce yoğuralım. Lütfen bu esnada tadına bakınız. Şekeri az gelirse ekleyiniz.
 Her bezeyi tek tek merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
 Bir ucuna iç malzemeden az olmayacak şekilde koyalım.
 Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
 Sardığımız rulonun  her iki ucunu inceltelim ve ortasına bombeli şekil verelim.
 Her iki ucu hafifce içe doğru kıvırıp ay şekli verelim.
 Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim
 Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
 Ben  üzerini çatalla boydan boya çizip, dekor verdim.
Dilerseniz benim gibi üzerine file badem serpebilirsiniz. Hem görüntü olarak şık, hem de ayrı bir tat veriyor.  Çöreklerimizi 175 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
AFİYETLER OLSUN
NOT: Çörekleri pişirirken fırın önceden ısıtılmamış olsun.
NOT: Evde kalan kekleri bisküvinin yerine kullanıp, değerlendirebilirsiniz.



Yazıyı paylaşın :

13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım çok güzel olmuş.Bence çok sever ve sıkça yaparım.Ellerine,emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. eşimin en sevdiği pastane ürünüdür,benimki de hala yayınlanmayı bekliyor :),eline sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzeller, sanki pastaneden alınmış gibiler. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. O kadar güzel anlatmışsınız ki tebrikler. Denedim ve mükemmel oldu. Teşekkür ederim. Yıldız

    YanıtlaSil
  6. gercekten ben de kahvaltiya denemek istiyorum ablacim, eminim bizimkiler cok begenecek.. ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  7. Bu çoreğe ask ekmek hayaller dizisinde gordum hemen yarin yapacagim

    YanıtlaSil
  8. Bende kekle denedim çok güzel oldu emeginize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ck begendim esime ve ogluma yapacam ins

    YanıtlaSil

 
Support : Şablon Tasarım
Copyright © 2013-2014-2015. Mutfak Ve Tatlar - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz yazı ve görsel alıntısı yapılamaz.
Şablon Uyarlama : Sakarpiyon Fotoğraf-Günce-Tasarım