AÇMA
AÇMA Pastanelerdeki Açmaları aratmayacak lezzette bir Açma tarifidir. Sevgili Burcu Konukcu, bugün oğlunun okuluna götürmek için say...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/acma.html
AÇMA
Pastanelerdeki Açmaları aratmayacak lezzette bir Açma tarifidir.
Sevgili Burcu Konukcu, bugün oğlunun okuluna götürmek için sayfamızın AÇMA tarifini denemiş ve bizlerle paylaşmışlardır. Ellerinize sağlık teşekkür ederiz:) ♥
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
yeterince un
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
çörek otu- susam
ARASI İÇİN: 125 gr tereyağı veya margarin
YAPILIŞI:
Öncelikle, Ilık süt, ılık su, sıvı yağ , mayayı karıştırma kabımızda karıştırıp,tuz, şeker ve azar azar unu ilave edelim. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini örterek mayalanmasını bekleyeli,m. Mayalanan hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp,elimizle açalım. İçine yeteri kadar yağ sürelim ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Hamuru rulo şeklinde sarıp, biraz çekerek inceltelim. Her iki ucundan tutarak ters yönlerde büküp uçlarını birleştirelim. Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim.Üzerlerine sıvıyağ ile karıştırdığımız yumurta sarılarını bolca sürelim ve çörek otu- susam serpelim.Bir süre daha tepside mayalandırdıktan sonra 190 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine hemen nemli bir bez örterek yumuşaması için bekletelim.
AFİYET OLSUN
Burcu hanım herzamanki gibi çok güzel yapmış. Ellerien sağlık. Sizinde emeklerinize Selma hanımcığım..
YanıtlaSilKuru maya koysak olur mu
YanıtlaSilşimdi hamuru hazırladmmm mayalanıyor umarım gzel olur :)
YanıtlaSilKuru mayada olur tabii ama yaş maya ile bu tür tarifler daha başarılı oluyor.
YanıtlaSilSekeri cok gibi tatli mi oluyo acma
YanıtlaSilPastanelerden aldığınız açmanın tadındadır..tüm malzeme oranları tamdır
Sil