ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU | Mutfak Ve Tatlar

ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU

Gribal hastalık ve öksürük tedavisinde... Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. A...






Gribal hastalık ve öksürük tedavisinde...


Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkilidir.

SAĞLIKLI GÜZEL GÜNLERE.



ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU
 Malzemeler:
 1 adet orta boy kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
 1 limon (dilimlenmiş)
 yeteri kadar bal
YAPILIŞI:
Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
 Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
 Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
 Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

DAHA FAZLA LEZZET

zencefil 2829256402605111179

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item