PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ Neredeyse her evde yapılan pratik ve lezzetli bir börektir. Dilediğiniz her türlü iç malzemeyi kullanabilirsiniz...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/patatesli-gul-boregi.html
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Neredeyse her evde yapılan pratik ve lezzetli bir börektir. Dilediğiniz her türlü iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben en çok patatesli iç malzemeyi sevdiğimden patatesli yaptım. Mutfağa yeni girenler için yapım aşamalarıyla yayınladım. Mutfağı hiç bilmeyenlere gül böreği şeklinde sarınız demek bana anlamsız geliyor.
MALZEMELER:
3 adet yufka
1 çay bardağı süt ( veya yoğurt)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
5-6 adet patates
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim İçine ince kıyım doğranmış soğanı ve baharatlarını ekleyip, karıştıralım.
Bir kapta sos malzemelerini karıştıralım
Yufkaları üst üste koyalım
Tam ortadan artı şeklinde 4' e bölelim
12 adet üçgen parça elde edeceğiz.
Tek tek yufkaların üzerine yumurta fırçası yardımıyla sosumuzdan sürelim
Yufkanın geniş kısmına yeteri kadar iç malzememizden koyalım.
Yufkanın her iki ucunu hafifce malzemenin üzerine katlayalım
Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım
Rulonun bir ucunu içe kıvırıp,
İçe doğru gül şeklinde sarmaya başlayalım.
Ve böreğimiz gül şeklini aldı.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Aralık vermezsek böreklerin her yanı nar gibi kızarmaz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpelim ve ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.
AFİYET OLSUN
Resimli anlatım işde böyle olur. harika hiç bilmeyen çocuk bile yapabilir anlatımdan. ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar anneme söyleleyim yapsın yaw:)
YanıtlaSil:))))
YanıtlaSilbende bayılırım patetesli böreğe ellerinize sağlık..
YanıtlaSilayrıntılı anlatımınız ıcın cok tskkkrdrm
YanıtlaSilRica ederim canım,mutfağa yeni girenler dahi kolaylıkla tarifleri yapsınlar istiyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Selma hanımcım, çok da güzel kızarmışlar nar gibi :)
YanıtlaSilÇok seviyorum hem pratik hemde lezzetli oluyor... Denemek isteyenler hiç durmasınlar doğru mutfağa.....
Sevgiler :)
ben bu böreği çok sık yaparım gerçekten çok lezzetlidei
YanıtlaSildeğerli selma hanım ellerinize sağlık görünüm pişirme tarzınızla tepsideki görünümü efsane sayfanız mükemmel her daim çok başarılısınız sizlere kolaylıklar diliyorum selamlar hoşça kalın .neriman satar eftekin .
YanıtlaSilHayatımda ilk kez patatesli gül böreği yapıyorum, o da buranın sayesinde =)
YanıtlaSilTarif cok acıklayıcı olmuş,emeginize sağlık.
Gece gece misss gibi 2 tepsi böreğim oldu =)
Beğendiğinize çok sevindim ; afiyetler olsun :)
YanıtlaSilEllerinize hatta anlatımınıza sağlık..Çok teşekkür ederim..Böyle tariflerle kendime güvenim geldi:))
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok sevindim;afiyet olsun :)
YanıtlaSilPatatesli börek gibisi var mı?Yanında da mis gibi çay...ellerinize sağlık....
YanıtlaSilÖncelikle böyle bir sayfa, böyle bir anlatım ve böyle güzel müzikleri dinleme fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim.. İnsanın hemen mutfağa gidip börek yapası geliyor :))))
YanıtlaSilÇok mutlu oldum beğendiğinize....teşekkür ederim....
Silelinize saglik
YanıtlaSilÇok güzel olmuş görüntüsü gibi tadıda güzel eminin selma hanım
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilSüper görünüyor kübra şahan
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilbu tarifi de deneyenlerdenim harika anlatımlar süper ellerinize sağlık zeynep
YanıtlaSilSogan çiğ konunca sasimis bi koku olmuyor dimi. Ben borekte soğanı n ağzına gelmesini sevenlerdenim de:) cok harika duruyo. Her tarifinz de ayri bi ozen ayri bi guzellik incelik var.
YanıtlaSilDenedim tarifiniz gayet basarili ben sogani kavurmayi tercih ettim sadece tesekkurler
YanıtlaSilHarikasınız, çok pratik anlatımız var ve herkesin damak tadına uyabilecek güzel tarifler seçiyorsunuz. Teşekkürler
YanıtlaSil