KİRAZIN FAYDALARI | Mutfak Ve Tatlar

KİRAZIN FAYDALARI

KİRAZIN FAYDALARI






KİRAZIN FAYDALARI



 A-B-C vitaminleri bakımından çok zengin olan Kiraz meyvesi sodyum, magnezyum, çinko, potasyum ve demir minerallerini bünyesinde barındırır.

-Antioksidan etkiye sahiptir

 -Kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur
 -İçeriğinde B vitaminleri ve kalsiyum bulunur
 -Ürik asidin vücuttan atılmasına çok katkı sağlar
 -KAbızlığı önlemede etkilidir
 -Kiraz muhteviyatından ötürü böbrek taşlarının birikmesine engel olur
 -KAndaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar
 -Karaciğere şifadır
 -Nikotinin vücuttan atılmasını sağlar
 -Şeker hastalarında kontrollüde olsa tüketebileceği bir meyvedir
 -A vitamini içerdiğinden ötürü göz sağlığı için oldukça önemlidir

Kiraz meyvesi iyi bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda kabızlığa ve ishale iyi gelir. Böbreklerde bulunan kum ve taşın düşürülmesine yardımcı olur.

Sivilce sorunlarına iyi geldiği bilinen kiraz meyvesi damar sertliği, romatizma gibi hastalıklara karşı faydalıdır. Dizanteriye iyi gelir ve kolestrolü dengeler.

Ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği bulunan kiraz meyvesinin sapları kaynatılarak içilirse çok iyi bir idrar söktürücüdür. Çiçeği ise kaynatılıp içilirse öksürüğü keser.

DAHA FAZLA LEZZET

şeker hastalığı 13856590685042147

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item