YOĞURTLU KÖZLEME | Mutfak Ve Tatlar

YOĞURTLU KÖZLEME

HARİKA BİR TARİFDİR.... İNANINIZ TADINA DOYAMAYACAKSINIZ.... YOĞURTLU KÖZLEME




HARİKA BİR TARİFDİR.... İNANINIZ TADINA DOYAMAYACAKSINIZ....
YOĞURTLU KÖZLEME



MALZEMELER:
1 kilo közlenmiş patlıcan
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 adet közlenmiş yeşil biber ( Tercihen acı)
yarım kilo süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
tuz- karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Közlenen sebzeleri temizleyip,minik minik doğrayalım ve servis tabağına alalım.
Sarımsakları ezelim ve tuz ile birlikte yoğurda karıştıralım.
Sebzelerin üzerine aralarına kaşıkla boşluk bırakarak yoğurdumuzu dökelim.
Yemeklik  doğranmış soğanı yağda pembeleştirelim, kırmızı toz biber  ve tuzu  ekleyerek ocaktan alalım, hafif ılınmasını bekledikten sonra salatamızın üzerine gezdirelim.
 AFİYET OLSUN
NOT: Yağda yalnızca kırmızı toz biber veya pul biberde yakabilirsiniz.


DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 8784429355493680009

Yorum Gönder

  1. Selma Hanım ellerinize sağlık. Bizim evimizde çok değer görür patlıcan közlenerek yapılan tarifler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item