YOĞURTLU KÖZLEME
HARİKA BİR TARİFDİR.... İNANINIZ TADINA DOYAMAYACAKSINIZ.... YOĞURTLU KÖZLEME
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/06/yaz-aylarinin-en-sevilen-sebzelerinden.html
HARİKA BİR TARİFDİR.... İNANINIZ TADINA DOYAMAYACAKSINIZ....
YOĞURTLU KÖZLEME
MALZEMELER:
1 kilo közlenmiş patlıcan
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 adet közlenmiş yeşil biber ( Tercihen acı)
yarım kilo süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
tuz- karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Közlenen sebzeleri temizleyip,minik minik doğrayalım ve servis tabağına alalım.
Sarımsakları ezelim ve tuz ile birlikte yoğurda karıştıralım.
Sebzelerin üzerine aralarına kaşıkla boşluk bırakarak yoğurdumuzu dökelim.
Yemeklik doğranmış soğanı yağda pembeleştirelim, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek ocaktan alalım, hafif ılınmasını bekledikten sonra salatamızın üzerine gezdirelim.
AFİYET OLSUN
NOT: Yağda yalnızca kırmızı toz biber veya pul biberde yakabilirsiniz.
Selma Hanım ellerinize sağlık. Bizim evimizde çok değer görür patlıcan közlenerek yapılan tarifler.
YanıtlaSil