ÇİLEKLİ TART
ÇİLEĞİN FAYDALARI Yaz meyvelerinden olan çilek; vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluy...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/05/cilekli-tart.html
ÇİLEĞİN FAYDALARI
Yaz meyvelerinden olan çilek; vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Yaz meyvelerinin vazgeçilmezleri arasında olan çilek, tansiyon hastalığına çare oldu.
Çilek, vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasında da faydalı.
Bağırsak kurtlarını döküyor, idrar söktürüyor ve vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırıyor. Ayrıca, kanı temizliyor, diş etlerini güçlendiriyor ve ağız kokusunu gideriyor. Sakinleştirici etkisiyle, tansiyonu düşürmeyi de sağlıyor.
ÇİLEKLİ TART
·
MALZEMELER:
·
2,5-3 su bardağı un
·
125 gr tereyağı
·
4 yemek kaşığı
pudra şekeri
·
1 Yumurta
·
1 yemek kaşığı
yoğurt
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma
tozu
·
KREMASI İÇİN:
·
3 su bardağı süt
·
1 adet yumurta
sarısı
·
2 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı
nişasta
·
1 çay bardağı şeker
·
1 paket vanilya
·
1 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 kilo çilek
·
1 paket tart jölesi
·
YAPILIŞI:
·
Unu karıştırma
kabına alıp ortasını açalım ,etrafına vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu
dökelim. Ortasına, tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyup karıştıralım.
·
Yumuşak bir hamur
yoğuruyoruz.
·
Hamuru margarin
ile yağlanmış tart kalıbına koyup
bastırıyoruz.
·
Tartın çok
kabarmaması için çatalla tabanına birkaç yerden delikler açalım.
·
175 derecelik ılık
fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
·
KREMASI İÇİN
·
Yağ dışındaki
malzemeleri bir tencereye alalım ve çırpma teliyle güzelce karıştırıp,orta
hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·
Yağı ekleyelim ve
mikserle güzelce karıştıralım.
·
Kremamız ılınınca
soğumuş tartımızı içine dökelim,eşit biçimde yayalım.
·
Üzerine yıkanmış
temizlenmiş çilekleri dilediğimiz gibi sıralayalım.
·
Ben çilekleri
boydan ikiye keserek kullandım
·
Fotoğrafta görülen
yeşiller çileklerin saplarıdır ve dekor
için kullandım.
·
Tart jölesini
paketini üzerindeki tarife göre pişiriniz. ve sıcakken yumurta fırçası
yardımıyla çileklerin üzerine sürünüz.
·
Böylece bekleyen
çilekler kararmayacaktır.
·
Ama hemen
tüketecekseniz tart jölesi kullanmanıza gerek yoktur.
·
Dilimleyerek servis
yapalım.
·
AFİYET OLSUN
Harika gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSunum şahane,elinize sağlık.
YanıtlaSilÇileği çok severek yiyorum.. Hatta yiyebildiğim ender meyvelerden.. Ellerinize sağlık tart muhteşem görünüyor...:)) G +
YanıtlaSilBen de çok seviyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil