ÇİLEKLİ TART | Mutfak Ve Tatlar

ÇİLEKLİ TART

ÇİLEĞİN FAYDALARI Yaz meyvelerinden olan çilek; vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluy...









ÇİLEĞİN FAYDALARI
Yaz meyvelerinden olan çilek; vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Yaz meyvelerinin vazgeçilmezleri arasında olan çilek, tansiyon hastalığına çare oldu.
Çilek, vücuda kuvvet veriyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasında da faydalı.
Bağırsak kurtlarını döküyor, idrar söktürüyor ve vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırıyor. Ayrıca, kanı temizliyor, diş etlerini güçlendiriyor ve ağız kokusunu gideriyor. Sakinleştirici etkisiyle, tansiyonu düşürmeyi de sağlıyor.

ÇİLEKLİ TART
·         MALZEMELER:
·         2,5-3 su bardağı un
·         125 gr tereyağı
·         4 yemek kaşığı pudra şekeri
·         1 Yumurta
·         1 yemek kaşığı yoğurt
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         KREMASI İÇİN:
·         3 su bardağı süt
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 çay bardağı şeker
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 kilo çilek
·         1 paket tart jölesi
·         YAPILIŞI:
·         Unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım ,etrafına vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu dökelim. Ortasına, tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyup karıştıralım.
·         Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
·         Hamuru margarin ile  yağlanmış tart kalıbına koyup bastırıyoruz.
·         Tartın çok kabarmaması için çatalla tabanına birkaç yerden delikler açalım.
·         175 derecelik ılık fırında  pembeleşinceye kadar pişirelim.
·         KREMASI İÇİN
·         Yağ dışındaki malzemeleri bir tencereye alalım ve çırpma teliyle güzelce karıştırıp,orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·         Yağı ekleyelim ve mikserle güzelce karıştıralım.
·         Kremamız ılınınca soğumuş tartımızı içine dökelim,eşit biçimde yayalım.
·         Üzerine yıkanmış temizlenmiş çilekleri dilediğimiz gibi sıralayalım.
·         Ben çilekleri boydan ikiye keserek kullandım
·         Fotoğrafta görülen yeşiller çileklerin  saplarıdır ve dekor için kullandım.
·         Tart jölesini paketini üzerindeki tarife göre pişiriniz. ve sıcakken yumurta fırçası yardımıyla  çileklerin üzerine sürünüz.
·         Böylece bekleyen çilekler kararmayacaktır.
·         Ama hemen tüketecekseniz tart jölesi kullanmanıza gerek yoktur.
·         Dilimleyerek servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tart 630560724910037265

Yorum Gönder

  1. Harika gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sunum şahane,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çileği çok severek yiyorum.. Hatta yiyebildiğim ender meyvelerden.. Ellerinize sağlık tart muhteşem görünüyor...:)) G +

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok seviyorum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item