KAYSERİ YAĞLAMASI | Mutfak Ve Tatlar

KAYSERİ YAĞLAMASI

KAYSERİ YAĞLAMASI Yok böyle bir lezzet. Lahmacun tadında ama bana göre çok daha lezzetli bir tarif...Şimdiye kadar denemediyseniz mutl...


KAYSERİ YAĞLAMASI
Yok böyle bir lezzet. Lahmacun tadında ama bana göre çok daha lezzetli bir tarif...Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka  denemelisiniz...



       ·         MALZEMELER:
·         yarım kg un
·         yarım paket yaş maya
·         Tuz
·         Aldığı kadar ılık su
·         İÇ HARCI İÇİN:
·         yarım kilo kıyma
·         3 adet kuru soğan
·         4- 5 sivri biber
·         3- 4 tane domates
·         1 yemek kaşığı silme domates salçası
·         1 yemek kaşığı silme biber salçası
·         sıvı yağ
·         Tuz
·         Karabiber
·         pul biber
·         Sıcak su
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yoğurt
·         Sarımsak
·         tuz
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık su ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Un ve tuzu ekleyeip,yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamuru mayalanmaya  bırakıyoruz.
·         Sıvı yağda kıymamızı kavuruyoruz.
·         Daha sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz.
·         Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.
·         Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
·         Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
·         Saç da veya yağsız olarak teflon tavada pişiriyoruz.
·         Pişen hamurları bir tepsiye sıralıyoruz.
·         Tepsimize bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz.
·         Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz.
·         Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Tadı ve görüntüsü lahmacuna benziyor, sarımsaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor

DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 8270694859168974363

Yorum Gönder

  1. ellerine sağlıkk nefisssssss :)

    YanıtlaSil
  2. Kayserililer her zaman işlerini bilir zaten. Ellerinize sağlık. Görüntüsü daha önce gördüklerimden çok daha güzell.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim; birazdan misafirlerim geliyorlar Kayseri yağlaması yapıyorum; buyrunnn :)

    YanıtlaSil
  4. Bi kayserili olarak cok yaparim gercekten cok guzel bi tat esimin olmazsa olmazi ellerinize aaglik srlma hanim

    YanıtlaSil
  5. hiç yemedim ama eminim ki lezzeti mükemmeldir

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item