KAYSERİ YAĞLAMASI
KAYSERİ YAĞLAMASI Yok böyle bir lezzet. Lahmacun tadında ama bana göre çok daha lezzetli bir tarif...Şimdiye kadar denemediyseniz mutl...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/kayseri-yaglamasi.html
·
yarım kg un
·
yarım paket yaş
maya
·
Tuz
·
Aldığı kadar ılık
su
·
İÇ HARCI İÇİN:
·
yarım kilo kıyma
·
3 adet kuru soğan
·
4- 5 sivri biber
·
3- 4 tane domates
·
1 yemek kaşığı
silme domates salçası
·
1 yemek kaşığı
silme biber salçası
·
sıvı yağ
·
Tuz
·
Karabiber
·
pul biber
·
Sıcak su
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yoğurt
·
Sarımsak
·
tuz
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına ılık
su ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·
Un ve tuzu
ekleyeip,yumuşak bir hamur yoğuralım.
·
Hamuru
mayalanmaya bırakıyoruz.
·
Sıvı yağda
kıymamızı kavuruyoruz.
·
Daha sonra
soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz.
·
Sıcak suyumuzu
kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.
·
Suyunu çekmesine
yakın baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
·
Hamurumuzu bezelere
ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
·
Saç da veya yağsız
olarak teflon tavada pişiriyoruz.
·
Pişen hamurları bir
tepsiye sıralıyoruz.
·
Tepsimize bir hamur
bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz.
·
Bütün malzemeyi kat
kat döşedikten sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz.
·
Üzerine sarımsaklı
yoğurt döküp servis yapıyoruz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Tadı ve
görüntüsü lahmacuna benziyor, sarımsaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor
ellerine sağlıkk nefisssssss :)
YanıtlaSilKayserililer her zaman işlerini bilir zaten. Ellerinize sağlık. Görüntüsü daha önce gördüklerimden çok daha güzell.
YanıtlaSilTeşekkür ederim; birazdan misafirlerim geliyorlar Kayseri yağlaması yapıyorum; buyrunnn :)
YanıtlaSilBi kayserili olarak cok yaparim gercekten cok guzel bi tat esimin olmazsa olmazi ellerinize aaglik srlma hanim
YanıtlaSilhiç yemedim ama eminim ki lezzeti mükemmeldir
YanıtlaSil