SARMA KADAYIF | Mutfak Ve Tatlar

SARMA KADAYIF

SARMA KADAYIF





SARMA KADAYIF




MALZEMELER:
400 gr yaş tel kadayıf
200 gr tereyağ veya margarin
İÇİ İÇİN:Bolca çelikmiş ceviz veya fındık
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra limonsuyunu ekleyip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
YAPILIŞI:
kadayıfımızı tel tel ayıralım. yeteri kadar alıp avucumuzun içinde açıp, bastırarak yayalım. Ortasına cevizi koyuıp, sarma sarar gibi saralım ve yağlanmış tepsimize dizelim.Tüm kadayıflarımızı aynı işlemden geçirelim. Tereyağımızı eritip, birer yemek kaşığı üzerlerine dökelim. 200 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana değin pişirelim. Fırından çıkardığımızda ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbetimizi dökelim. Arzu ederseniz servis yaparken kaymak kullanabilirsiniz.
NOT:Genelikle şerbeti döktükten sonra üst kısımları biraz kuru kalır. Tatlılarımızı tepside alt üst ediniz.. Özelikle şerbetini çekmesi için sıcakken sakın üzerlerini kapamayınız yoksa hamur olur.


DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 6548409444967676409

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item