SUSAMLI POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

SUSAMLI POĞAÇA

SUSAMLI POĞAÇA EN FAVORİ POĞAÇALARIMDAN BİRİDİR


SUSAMLI POĞAÇA
EN FAVORİ POĞAÇALARIMDAN BİRİDİR


MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket yaş maya ( 42 gr)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
yarım kangal sucuk- 200 gr kaşar peyniri
arzuya göre salam- sosis
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı- bolca susam
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımızda, ılık su ve ılık süt karışımında maya ve şekeri eritip, diğer malzemeleri ilave edelim. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatalım ve 2 misli olana değin ılık ortamda mayalandıralım.İÇ MALZEMELERİMİZİ, ufak küp şeklinde doğrayalım ve kaşarıda rendeleyip karıştıralım. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım,elimizi sıvıyağ ile yağlayıp bezeleri pastaa büyüklüğünde elimizle açalım. Ortasına iç malzememizden bolca koyalım. Karşılıklı kenarlari içe katlayalım ve dikdörtgen bir şekil oluşturalım. Yağlanmış tepsimize katlı kısmı alta gelecek şekilde aralıklarla dizelim.Üzerlerine çok az sıvıyağ katılarak çırpılmış yumurta sarısı sürüp, bolca susam serpelim. Tepsidede bir süre mayalandıktan sonra 200 derede üzerleri kızarana değin pişirelim. AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

susam 2201370504281140858

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item