KARPUZ REÇELİ | Mutfak Ve Tatlar

KARPUZ REÇELİ

KARPUZ REÇELİ Karpuz kabuğunu çöpe atmaktansa reçel olarak değerlendiriyoruz.Hiç denemediyseniz tavsiye ederim. Sevgili Esin Ulusal...



KARPUZ REÇELİ
Karpuz kabuğunu çöpe atmaktansa reçel olarak değerlendiriyoruz.Hiç denemediyseniz tavsiye ederim.
Sevgili Esin Ulusal' a tarifi için teşekkür ederim.

·         MALZEMELER:
·         1 kilo karpuz kabuğu
·         1 kilo toz şeker
·         3 parça limon tuzu
·         3-4 adet karanfil
·          minicik kırmızı gıda boyası
·         YAPILIŞI:
·         Karpuz Reçeli için karpuzu kesip kabuklarını kabuk kısmını yani yeşil kısmını kullanıyruz.
·         Kabuğun içnde kalan beyaz kısmı temizliyelim.
·         Kabuğu  dört parmak büyüklüğünde doğrayalım ve bir tencereye koyup bir kilo şekeri üzerlerine serpip bir gece bekletelim.
·         Ertesi gün kısık ateşte pişirelim.
·         Reçelimiz kaynarken gıda boyasını ve üç parça limon tuzunu ekleyelim. şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
·         Reçelimiz soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp kapaklarını sıkıca kapatalım.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

şeker 3693778831651399736

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item