KARPUZ REÇELİ
KARPUZ REÇELİ Karpuz kabuğunu çöpe atmaktansa reçel olarak değerlendiriyoruz.Hiç denemediyseniz tavsiye ederim. Sevgili Esin Ulusal...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/karpuz-receli.html
Karpuz kabuğunu çöpe atmaktansa reçel olarak değerlendiriyoruz.Hiç denemediyseniz tavsiye ederim.
Sevgili Esin Ulusal' a tarifi için teşekkür ederim.
·
MALZEMELER:
·
1 kilo karpuz kabuğu
·
1 kilo toz şeker
·
3 parça limon tuzu
·
3-4 adet karanfil
·
minicik kırmızı gıda boyası
·
YAPILIŞI:
·
Karpuz Reçeli için
karpuzu kesip kabuklarını kabuk kısmını yani yeşil kısmını kullanıyruz.
·
Kabuğun içnde kalan
beyaz kısmı temizliyelim.
·
Kabuğu dört parmak büyüklüğünde doğrayalım ve bir
tencereye koyup bir kilo şekeri üzerlerine serpip bir gece bekletelim.
·
Ertesi gün kısık
ateşte pişirelim.
·
Reçelimiz kaynarken
gıda boyasını ve üç parça limon tuzunu ekleyelim. şerbeti koyulaşıncaya kadar
kaynatalım.
·
Reçelimiz
soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp kapaklarını sıkıca kapatalım.
·
AFİYET OLSUN