GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI

 GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır......


 GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...
·         MALZEMELER:
·          1 litre süt
·          7 yemek yemek kaşığı irmik
·          10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
·          2 çorba kaşığı kakao
·          1 paket vanilya
·          ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür
·          YAPILIŞI:
·          Tenceremize süt, irmik ,şeker ve kakaoyu  koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.
·         Vanilyayı katalım.
·         Ben dikdörtgen bir  kalıp kullandım.
·         Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp streç film serip tatlıyı dökünüz.)
·         Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.
·         Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.
·         Glazürü paketinin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.
·          NOT: Glazür sos kullanmak istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz.
·         NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz çikolatanın erimiş halidir.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tatlı 852230394150646054

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item