BÜZGÜLÜ RULO BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

BÜZGÜLÜ RULO BÖREK

BÜZGÜLÜ RULO BÖREK İnanılmaz pratik, şık ve nefis bir börek tarifidir...



BÜZGÜLÜ RULO BÖREK
İnanılmaz pratik, şık ve nefis bir börek tarifidir...
·         MALZEMELER:
·         6 adet yufka
·         ARASI İÇİN:
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı su
·         İÇİ İÇİN:
·         350 gr beyaz peynir
·         yarım demet maydanoz
·         ÜZERİ İÇİN:1 adet yumurta sarısı
·         YAPILIŞI:
·         Yufkaları üst üste koyup 4 ' e bölelim. ( + şeklinde keselim)
·         Arası için su ve sıvı yağını karıştıralım
·         İç malzeme olarak ince kıyım doğranmış maydanoz ve peyniri karıştıralım.
·         Üçgen şeklindeki tek yufkanın sivri tarafını  önümüze alalım.
·         Yeteri kadar yağ ve su karışımından  tüm yufkanın üzerine serelim.
·         Uç kısmını büzerek ortaya toplayalım.
·         Yufkanın her iki ucunu aşağıya kıvırarak üst üste birleştirelim.
·         Bu uca iç malzememizden yeteri kadar koyalım.
·         Yanları hafifce iç malzememizin içine doğru katlayalım.
·         Sigara böreği sarar gibi böreğimizi saralım.
·         Diğer yufkalarda aynı işlemden geçirelim.
·         Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla böreklerimizi dizelim.
·         Kalan yağlı-sulu sosumuza 1 yumurtanın sarısını koyup çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.
·         180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT:Dilediğiniz iç malzemeyi çok sıvı olmamak kaydıyla kullanabilirsiniz.


Yufkaları üst üste koyalım ve 4 ' bölelim
1 adet yufkadan 4 adet üçgen parça elde ediyoruz.
Her bir üçgen parçayı sivri köşesi önümüze gelecek şekilde tek tek tezgaha serelim ve yağ ve su karışımı sostan yeteri kadar yufkamızın üzerine sürelim.
Sivri ucu yukarı tam ortaya kadar iterek büzelim

Ortadan büzdüğümüz yufkanın her iki ucunu aşağıya kadar katlayalım.Ve hafifce üst üste bindirelim.

Uç kısma yeteri kadar iç malzememizden koyalım.

Yan kenarları iç malzememizin üzerine doğru hafifce katlayalım.

Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde  böreğimizi saralım.

Sardığımız böreğimiz fotoğrafta görüldüğü gibi bu şekli alıyor.

Yağlanmış fırın tepsimize börekleri dizelim ve arta kalan sosa yumurtanın sarısını ekleyip çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.


  Kalan yağlı-sulu sosumuza 1 yumurtanın sarısını koyup çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.
  180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT:Dilediğiniz iç malzemeyi çok sıvı olmamak kaydıyla kullanabilirsiniz.


DAHA FAZLA LEZZET

yufka 3505434484894032957

Yorum Gönder

  1. Müthiş anlatım ve fotolar. Yapmadan duramam ben bu böreği. Ayyy hangi birini yapacağım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin hanımcım sizin gibi hamarat birinin tariflerimi beğenmesi beni onurlandırıyor; teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Dün öğleden sonra denedim. Oğlum için sucuk ve sosisli , eşim için kıymalı, kendim peynirli yaptım. çok beğenildi. Çok da pratik. Ama anlatım süperdi.teşekkür ederim.
    Nursevin.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar bayıldım bu böreğe. Çok şık ve çok pratik gerçekten. Bende hafta sonu yaptım inanılmaz güzel oldu. Çıtır çıtır :))) Ellerinize sağlık..
    Bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com'dayım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık:)Geleceğim.

    YanıtlaSil
  5. resimleriniz çok anlaşılır olmuş teşekkür ederim tarifiniz için.. hayırlı günler

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ellerine sağlık Sevgili Admin

    YanıtlaSil
  7. Hani havuclu cevizli tarcinli bir kek tarifiniz vardionu bulamıyorum sevgili Admin mümkünse onu paylaşır misiniz

    YanıtlaSil
  8. tekrar tebrik ederim .değişik şekillerde yapılan ürünlere hayranım.ellerininze sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item