DEREOTLU POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

DEREOTLU POĞAÇA

DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?  DEROTLU POĞAÇA TARİFİ DEREOTLU POĞAÇA Hani ev yapımı poğaça deriz ya tadı, kokusu işte o tarz bir poğa...


DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR? 
DEROTLU POĞAÇA TARİFİ
DEREOTLU POĞAÇA
Hani ev yapımı poğaça deriz ya tadı, kokusu işte o tarz bir poğaça..Pişerken evi mis gibi poğaça kokusu sarıyor...Fırından çıkardığınızda ise o tadına doyamayacaksınız...Lütfen deneyiniz..


  • MALZEMELER:
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • İçi için:
  •  peynir
  • Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • susam- çörekotu- mavi haşhaş
  • YAPILIŞI:
  • Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.
  • Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin.
  • Unun ortasını havuz gibi açın.
  • Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep , tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur oluyor.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. (12- 14 adet)Ben oval şekilde açıp içine yeteri kadar peynir koydum ve açık uçları pide şeklinde kapadım. Arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
  • Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Üstlerine susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.








  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

UNLU BÖREK

UNLU BÖREK NASIL YAPILIR Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz. ·      &nb...

KATMERLİ POĞAÇA

KATMERLİ POĞAÇA MALZEMELER: 1 paket yaş maya ( 42 gr ) 1,5 su bardağı ılık süt yarım su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tuz1,5 su bardağı sıvı yağ2 yumurta akıalabild...

GALETA UNLU POĞAÇA

GALETA UNLU POĞAÇA ( PATATESLİ- SUCUKLU- PEYNİRLİ ) MALZEMELER: 125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta1 paket kabartma tozu1 ...

Sonraki Kayıt ARTVİN GEZİMİZ
Önceki Kayıt KONYALI 1897

Yorum Gönder

  1. Süperdir bunu sıcak sıcak yemesi:)))
    Ufff...
    Kolay poğaça Nam-ı diğer:)
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Leziz görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık çok severim ben bunu :-)))

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor Selmacım,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Şimdi iftara yaptım bakaöım nasıl olcak merak ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Mahlep koymasak olurmu

    YanıtlaSil
  7. Mahlep koymasak olurmu

    YanıtlaSil
  8. Geçen bayram yaptım herkes beğendi bu bayramda tekrar yaparmısın diye istek geldi 😀 teşekkürler tarif için 👍

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item