BÖĞÜRTLEN REÇELİ | Mutfak Ve Tatlar

BÖĞÜRTLEN REÇELİ

BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ   💖 Böğürtlen, pasta ve reçel de nefis oluyor  👌 👌 👌 Böğür...


BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ
BÖĞÜRTLEN REÇELİ 💖
Böğürtlen, pasta ve reçel de nefis oluyor 👌👌👌Böğürtlen reçeli eşim icin 💕💕💕Kahvaltılarda ekmeğin üzerine labne ve böğürtlen reçelini eşim çok seviyor 😀Kalbine giden yoldayım 😁
  • MALZEMELER:
  • 1 kilo böğürtlen
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ( Köpük köpük olmasını engelliyor ve parlaklık katıyor)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • YAPILIŞI:
  • Böğürtlenleri ezmeden yıkayın.
  • Yayvan bir tencereye böğürtleni alın ve toz şekeri üzerine serpin.( Hatta böğürtlen ve şekeri kat kat koyun tencereye).
  • Arzu ederseniz 1 gece bu şekilde bekletin veya benim gibi 1 çay bardağı su ekleyip önce kısık ateşte daha sonra orta ateşte reçeli kaynatmaya başlayın.( Eğer oluşursa kevgir yardımıyla köpükleri alın!)
  • Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye çalışın...Hatta tencereyi sallayarak karıştırabilirsiniz
  • Böğürtlen yumuşamış ve hala suyu kıvam almamışsa bir kevgir yardımıyla meyveleri cam bir kaseye alın ve tenceredeki suyu kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  • Reçel kıvamı alınca tekrar meyveleri ve limon tuzunu ekleyip karıştırın..1-2 fokurdasın altını kapatın.
  • Reçel soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurun, kapağını sıkıca kapatın.
  • Ben genelde reçelleri bu tarzda yapıyorum. Ama reçel yaparken hiç başından ayrılmam...Kıvamıni kaçırınca reçel başarısız oluyor..
  • Limon tuzu yerine limon suyu kullanabilirsiniz..


  • AFİYET OLSUN 💖

DAHA FAZLA LEZZET

FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ

FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ Et yemeklerinin yanına patatesten daha çok yakışan bir sebze yok bana göre.... Fırında kaşarlı patates püresi tek başına dahi muhteşem oluyor....Misafirlerime sı...

ENGİNAR PÜRESİ

ENGİNAR PÜRESİ Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın  meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum enginarları kullandım...Sarımsak,tuz,zeytinyağı ve limon suy...

HUMUS

HUMUS Humus, daha çok Arap ülkelerinde ve yine Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikteTürkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelen...

Sonraki Kayıt ŞEFTALİ REÇELİ

Yorum Gönder

  1. Reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünemiyorum. Böğürtlen reçelini de çok severim.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çookk severim annemde yapar her yaz bahçemizden toplayıp ellerinize sağlık

    bende bloğuma desteklerinizi bekliyorum

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Bu yıl böğürtlenim iyi meyve vermedi yapamadım, nefis olmuştur. Ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. Böğürtlen reçeli çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.. Afiyetle tüketin...

    YanıtlaSil
  5. Dişime çok kaçıyor çekirdekleri ben sade yemesini daha çok seviyorum =) elinize sağlık
    kozmetikpsikolojisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Ennn sevdiğim reçel ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item