BÖĞÜRTLEN REÇELİ
BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ 💖 Böğürtlen, pasta ve reçel de nefis oluyor 👌 👌 👌 Böğür...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/08/bogurtlen-receli.html
BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ
BÖĞÜRTLEN REÇELİ 💖
Böğürtlen, pasta ve reçel de nefis oluyor 👌👌👌Böğürtlen reçeli eşim icin 💕💕💕Kahvaltılarda ekmeğin üzerine labne ve böğürtlen reçelini eşim çok seviyor ❤😀Kalbine giden yoldayım 😁
- MALZEMELER:
- 1 kilo böğürtlen
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ( Köpük köpük olmasını engelliyor ve parlaklık katıyor)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- YAPILIŞI:
- Böğürtlenleri ezmeden yıkayın.
- Yayvan bir tencereye böğürtleni alın ve toz şekeri üzerine serpin.( Hatta böğürtlen ve şekeri kat kat koyun tencereye).
- Arzu ederseniz 1 gece bu şekilde bekletin veya benim gibi 1 çay bardağı su ekleyip önce kısık ateşte daha sonra orta ateşte reçeli kaynatmaya başlayın.( Eğer oluşursa kevgir yardımıyla köpükleri alın!)
- Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye çalışın...Hatta tencereyi sallayarak karıştırabilirsiniz
- Böğürtlen yumuşamış ve hala suyu kıvam almamışsa bir kevgir yardımıyla meyveleri cam bir kaseye alın ve tenceredeki suyu kıvam alıncaya kadar kaynatın.
- Reçel kıvamı alınca tekrar meyveleri ve limon tuzunu ekleyip karıştırın..1-2 fokurdasın altını kapatın.
- Reçel soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurun, kapağını sıkıca kapatın.
- Ben genelde reçelleri bu tarzda yapıyorum. Ama reçel yaparken hiç başından ayrılmam...Kıvamıni kaçırınca reçel başarısız oluyor..
- Limon tuzu yerine limon suyu kullanabilirsiniz..
- AFİYET OLSUN 💖
Reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünemiyorum. Böğürtlen reçelini de çok severim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler
Çok teşekkür ederim...Sevgiler...
Silçookk severim annemde yapar her yaz bahçemizden toplayıp ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende bloğuma desteklerinizi bekliyorum
http://misevimm.blogspot.com.tr/
Bu yıl böğürtlenim iyi meyve vermedi yapamadım, nefis olmuştur. Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilBöğürtlen reçeli çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.. Afiyetle tüketin...
YanıtlaSilDişime çok kaçıyor çekirdekleri ben sade yemesini daha çok seviyorum =) elinize sağlık
YanıtlaSilkozmetikpsikolojisi.blogspot.com
Ennn sevdiğim reçel ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil