ŞEFTALİ REÇELİ
ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR? ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ ŞEFTALİ REÇELİ En sevdiğim reçellerden biridir Şeftali Reçeli 💞 Ben genel...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/09/seftali-receli.html
ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?
ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ
ŞEFTALİ REÇELİ
En sevdiğim reçellerden biridir Şeftali Reçeli 💞 Ben genellikle şeftaliyi elma dilimi şeklinde kesiyorum ama arzu ederseniz küp küp doğrayabilirsiniz😊 Reçel yaparken başından hiç ayrılmam 🤗 Çünkü reçelin bir kıvamı var onu kaçırınca sonuç başarısız oluyor 😨 Kahvaltılarda çeşit çeşit renk renk reçeller sofraya şirinlik katıyor🍑🍒🍓
ÇİLEK REÇELİ tarifim için burayı tıklayabilirsiniz.
- MALZEMELER:
- 1 kilo kokulu sert şeftali
- 4 su bardağı toz şeker
- 1çay kaşığı limon tuzu
- 1çay kaşığı tereyağı
- YAPILIŞI:
- Şeftaliyi güzelce yıkayın.
- Ortadan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın.
- Kabuklarını soyun ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- Geniş bir tencereye şeftalileri alın, üzerlerine toz şekeri serpin ve yarım çay bardağı su ekleyip 1 saat kadar bekletin. ( Sekerin eriyip çok sulanması izin vermeyin çok sulu olunca kaynama süresi çok uzuyor meyveler hem çok yumuşuyor hem rengi koyulaşıyor.Bu yıl reçellerimi hep bu şekilde hazırladım. Sonuç çok başarılı oldu 👍) ve reçeli pişirmeye başlayın.
- Pişerken reçelin çok fazla köpürmemesi ve parlaklık vermesi için tereyağını ekleyin.
- Orta hararetli ateşte meyveleri zedelemeden ara ara nazikçe karıştırarak kaynatın.
- Yaklaşık 20 dakika civarında koyulaşmaya başlıyor..
- Oluşan köpük varsa kevgir yardımıyla alın
- Porselen bir tabağa reçel suyundan dökün ve ortasını çizin.
- Eğer çizik kısımlar birleşmiyorsa reçel kıvamındadır.
- Limon tuzunu ilave edin.Karıştırın ve ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın.
- Soğuyan reçeli temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun , kapağını sıkıca kapatıp bir süreliğine kavanozu ters çevirin.
- Afiyet olsun
Ellerinize sağlık.. Ben de elma dilim doğramayı tercih ederim.. Afiyetle tüketin...
YanıtlaSilelinize sağlık en çok vişne ve çilek reçeli severim hı bide gül ama şeftali reçeli hiç tatmadım sanırım
YanıtlaSilkozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr
çok güzel görünüyor tablo gibi eline sağlık :-))
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyetle tüketin:)))
YanıtlaSil