PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR MUSAKKA NASIL YAPILIR KIYMALI MUSAKKA TARİFİ Türk mutfağının en sevilen tariflerindendir Patl...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/06/patlican-musakka-nasil-yapilir.html
PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
MUSAKKA NASIL YAPILIR
KIYMALI MUSAKKA TARİFİ
Türk mutfağının en sevilen tariflerindendir Patlıcan Musakka...Aynı tarifi kıyma yerine kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz...Yanına sade pilav ve cacık yapmayı unutmayın :)
·
MALZEMELER:
·
4-5 adet kemer
patlıcan
·
250 gr kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
2 adet domates- 1 diş sarımsak
·
bir tutam maydanoz
·
tuz
·
karabiber
·
2 su bardağı sıcak
su
·
Kızartmak için:
·
sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Patlıcanları yıkayın
ve alacalı soyu,1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
·
Doğradığınız
patlıcanları tuzlu su dolu kaba alın ve acısının çıkması için yarım saat kadar
bekletin. Süzüp ve kurulayın.
·
Kızdırılmış bol
kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.Kızaran patlıcanları fazla yağının
alması için havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcakken tuzlayın.
·
Bir tencereye
tereyağını alın ince kıyım doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kıymayı ilave
edip kıyma suyunu çekinceye kadar eze eze kavurun.
·
Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Küp halinde
doğranmış domatesi ilave edip pişirin.
·
2 su bardağı sıcak
suyu ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın.İnce kıyım doğranmış
maydanozu ekleyip karıştırın.
·
Orta boy bir fırın
kabına patlıcanları dizin.
·
Üzerine kıymalı
harcı yayın.
·
Üste domates ve biber dilimleri sıralayın.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirin.
·
Sıcak servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Arzu ederseniz
fırın kabına 1 kat patlıcan 1 kat kıymalı harç olarak sıralayabilirsiniz.
kıymalı yemek çok sevmiyorum ben ama patlıcana bayılırım ...
YanıtlaSilÇok sevilerek yediğim zevkle yaptığım bir yemek.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilBizim evin favori yemeklerindendir..ellerine sağlık nefis:)
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir yemektir.. Ama çocuklar patlıcana uzak durduğu için pek sık yapamıyorum. Yaptığım zaman da patlıcanları bir kenara ayırıveriyorlar..:)
YanıtlaSilYaz yemekleri artık mutfağımıza girmeye başladı. Benim de çok sevdiğim bir yemek , Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPatlıcanın güzel hallerinden biri:)))) ellerinize sağlık.
YanıtlaSil