PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR

PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR MUSAKKA NASIL YAPILIR KIYMALI MUSAKKA TARİFİ Türk mutfağının en sevilen tariflerindendir Patl...





PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
MUSAKKA NASIL YAPILIR
KIYMALI MUSAKKA TARİFİ

Türk mutfağının en sevilen tariflerindendir Patlıcan Musakka...Aynı tarifi kıyma yerine  kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz...Yanına sade pilav ve cacık yapmayı unutmayın :)
·         MALZEMELER:
·         4-5 adet kemer patlıcan
·         250 gr kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         2 adet domates- 1 diş sarımsak
·         bir tutam maydanoz
·         tuz
·         karabiber
·         2 su bardağı sıcak su
·         Kızartmak için:
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyu,1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
·         Doğradığınız patlıcanları tuzlu su dolu kaba alın ve acısının çıkması için yarım saat kadar bekletin. Süzüp ve kurulayın.
·         Kızdırılmış bol kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.Kızaran patlıcanları fazla yağının alması için havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcakken tuzlayın.
·         Bir tencereye tereyağını alın ince kıyım doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar eze eze kavurun.
·         Salçayı  ekleyip 1-2 dakika kavurun. Küp halinde doğranmış domatesi ilave edip pişirin.
·         2 su bardağı sıcak suyu ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın.İnce kıyım doğranmış maydanozu  ekleyip karıştırın.
·         Orta boy bir fırın kabına patlıcanları dizin.
·         Üzerine kıymalı harcı yayın.
·         Üste  domates ve biber dilimleri sıralayın.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Arzu ederseniz fırın kabına 1 kat patlıcan 1 kat kıymalı harç olarak  sıralayabilirsiniz.




DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 5717266493262754116

Yorum Gönder

  1. kıymalı yemek çok sevmiyorum ben ama patlıcana bayılırım ...

    YanıtlaSil
  2. Çok sevilerek yediğim zevkle yaptığım bir yemek.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bizim evin favori yemeklerindendir..ellerine sağlık nefis:)

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdiğim bir yemektir.. Ama çocuklar patlıcana uzak durduğu için pek sık yapamıyorum. Yaptığım zaman da patlıcanları bir kenara ayırıveriyorlar..:)

    YanıtlaSil
  5. Yaz yemekleri artık mutfağımıza girmeye başladı. Benim de çok sevdiğim bir yemek , Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanın güzel hallerinden biri:)))) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item