EV KEBABI
EV KEBABI NASIL YAPILIR EVDE TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR Evde kebap tadında bir tavuk tarifidir. Kendiniz ve misafirleriniz içi...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/06/ev-kebabi.html
EV KEBABI NASIL YAPILIR
EVDE TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR
Evde kebap tadında bir tavuk tarifidir.
· MALZEMELER:
· 4 adet tavuk pirzola
· 4 adet bostan patlıcan
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 3 orta boy domates
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 yemek kaşığı zeytinyağ
· tuz- karabiber- 1 diş sarımsak
· Arzuya göre patlıcanın içine acı biber közleyebilirsiniz.
· MARİNESİ İÇİN:
· Yeteri kadar sıvı yağ
· kekik
· karabiber
· kırmızı toz biber
· KIZARTMAK İÇİN:1 yemek kaşığı tereyağı
· YAPILIŞI:
· Sos malzemelerini güzelce karıştırın ve etleri güzelce sos bulayın
· En az birkaç saat sosun içinde bekletin.
· Patlıcanları közleyin.
· Kabuklarını temizleyip, püre haline getirin ve 1 yemek kaşığı tereyağ da 3-4 dakika kısık ateşte kavurun. Tuzunu ekleyin
· DOMATES SOSU İÇİN:
· Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
· 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ-sarımsak- tuz ve karabiber ekleyerek suyunu çektirmeden pişirin.
· Marine edilmiş tavukları teflon bir tavada tereyağında arkalı önlü pişirin. ( Pişirirken tuzlayın).
· Servis tabağına patlıcan püresini yayın..
· Üzerlerine tavukları yerleştirin.
· Tabağın bir yanına çırpılmış yoğurt, ve domates sosundan koyun.
· Sıcak servis yapınız.
· AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilElinize sağlık nefiss , bayılırım:)Sevgiler..
YanıtlaSilmerhaba tatlım harika ellerine sağlık bloğunu takibe aldım bende beklerim sevgiler:)
YanıtlaSilhttp://beautybeybi.blogspot.com.tr/