ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI
ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI Son günlerin en popüler tariflerinden biridir Trileçe...Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizl...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/06/cilek-soslu-trilece-tatlisi.html
ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI
Son günlerin en popüler tariflerinden biridir Trileçe...Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..Ellerinize sağlık.
- MALZEMELER:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı toz fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 çorba kaşığı un
- ŞERBETİ İÇİN:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- ÇİLEK SOSU İÇİN:
- 500 gr çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- YAPILIŞI:
- Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın ve şekeri ekleyin. Kabarıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edin.
- Toz fındık, vanilya ve kabartma toz ve 5 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyin, spatulayla köpüğü söndürmeden karıştırın.
- Dikdörtgen cam fırın kabına yağlı kağıt serin ve sıvıyağla yağlayın. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
- Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye alın, ısınınca altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Süsleme için orta boy çileklerden bir kase ayırıyoruz.
- Sosu için, çilekleri, toz şekeri, suyu ve nişastayı doğrayıcıya koyup püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye koyun. Ocakta pişirin. Sos kaynayınca ocaktan alıp soğutun.
- Kek pişince soğutun ve kare kare dilimleyin.
- Üzerine soğumuş şerbeti dökün. Tamamen soğumaya bırakın.
- Soğuyunca üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün.
- Üzerine de çilek sosu dökerek servis edin.
- AFİYET OLSUN