SİMİT POĞAÇA
SİMİT POĞAÇA Hamuru çok başarılı bir poğaça tarifi...Ben kıymalı iç malzeme kullandım... Kavurma, sucuk, salam vs. her türü iç mal...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/05/simit-pogaca.html
SİMİT POĞAÇA
Hamuru çok başarılı bir poğaça tarifi...Ben kıymalı iç malzeme kullandım... Kavurma, sucuk, salam vs. her türü iç malzeme ile süper olur...Kek kalıbınızın ölçüsüne göre bezelere ayırınız..Fırından çıktığında çayınızı hazır etmeyi unutmayınız :)
·
MALZEMELER:
·
yarım paket yaş
maya (21 gram)
·
1 çay bardağı ılık süt
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
2 yemek kaşığı od
sıcaklığında tereyağı
·
1 adet yumurta
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
İç malzemesi için:
·
300 gr. kıyma
·
2 adet kuru soğan
·
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
·
tuz- karabiber
·
Üzeri için:
·
yumurta sarısı
·
susam
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye sıvı
yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
·
Üzerine kıymayı
ekleyin ve topak topak olmaması için ezerek kavurun.
·
Tuz ve karabiberle
tatlandırın.
·
İç malzemeyi
soğumaya bırakın.
·
Hamur yoğurma
kabına unu alın ve ortasını havuz
şeklinde açın.
·
Unu üzerine tuzu
serpin.
·
Mayayı ufalayarak
unun ortasına alın,ılık sütü üzerine döküp maya eriyinceye kadar karıştırın.
(Gerekirse çok az ılık su ilave edebilirsiniz).
·
Üzerine yoğurt,
tereyağı ve yumurtayı alıp ortadan başlayarak kenarlardan unu yavaş yavaş alıp
yoğurmaya başlayın.
·
Hamuru
MAYALANDIRMADAN bezelere ayırın.(Ben 10
bezeye ayırdım ama kek kalıbıma 8 beze
sığdırabildim).
·
Her bezeyi
elinize biraz açın ve içene bolca
kıymalı iç malzemeden koyup kapatın ve yuvarlayın.
·
Yağlanmış kek
kalıbına bezelerin ek kısmı alt alta
gelecek şekilde yan yana dizin.
·
Üzerine 1 çay
kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün.
·
Bolca susam serpin.
·
Üzerini kapatıp
ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Güzel tarifiniz icin tesekkürler
YanıtlaSilSüper görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAz yemeliyim kilo vermeliyim dediğim günler de böyle güzel tariflerle karşılaşınca aman ne olacak yemeyip de diyorum. Ellerinize sağlık. Mükemmel görünüyor :D
YanıtlaSilNefis görünüyor... Kıymayla denemek gerçekten güzel bir fikir. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Lezzet kadar sunum da önemli
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık yumuşak puf puf simit gibi ekmek gibi çok lezzetli olmalı sevgiler
YanıtlaSilne desem bilemedim acaip canım çekti
YanıtlaSilKIymalıııı süper:)) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok hoş bir lezzet simit poğaça nefis oluyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSizi takip etmek çok hoşuma gidiyor ellerinize sağlık çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz elinize ve emeğinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilbu tarife bayıldım özellikle de şekil kısmına
YanıtlaSilhazır ekmek hamurundan da olurmu acaba :)) acil durumlarda
Nefis görünüyor, hamurunun gayet iyi olduğu belli, aldım tarifi :)
YanıtlaSilSevgiler...
Öğlen yemeğine 40 dakika var tam acıktım olsa da yesem ellerine sağlık nefis görünüyor :-)
YanıtlaSildeğişik olmuş elinize sağlık bu sanırım peynirle de olabilir değil mi??
YanıtlaSileskiden beri takipte olduğum için tariflerinizde görsellk ön planda :) Sunum bir harika Elinize saglık :) Lezzet Tramvayı
YanıtlaSil