NUDO İle Türk Mutfağından Esintiler
Türkiye'nin ilk yerli noodle markası NUDO , geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini nodle'la buluşturdu.Türkiye...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/05/nudo-ile-turk-mutfagndan-esintiler.html
Türkiye'nin ilk yerli noodle markası NUDO, geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini nodle'la buluşturdu.Türkiye'nin lider un ihracatçısı Erişler Gıda'nın perakende sektöründeki taşıyıcı markası NUDO'nu ev sahipliğinde düzenlenen "Türk mutfağında noodle esintileri"atölyesine yeme içme bloggerları katıldı.Nefis geleneksel menülerin noodle ile Türk damak tadına uyarlanarak yapıldığı atölye çalışmasında bloggerlara EKS Mutfak Akademisi'nin kurucu şefi Eyüp Kemal Sevinç eşlik etti.
Türk damak tadına uyarlanmış noodle'lı tarifler
Renkli anların yaşandığı atölye çalışmasında geleneksel Osmanlı Saray Mutfağı'ndan Hünkar Beğendi'nin NUDO ile sentezlenmiş usulü büyük ilgi gördü.Türk damak tadına uyarlanmış noodle 'ın saray mutfağıyla bir araya geldiği aktivitede katılımcılara sunulan Türk usulü Noodle Menüsünde yer alan Nudo'lu Ayran Aşı Çorbası,Nudo'lu Sakala Çarpan Çorbası,Nudo'lu Hünkarbeğendi Kebap,Nudo'lu Gavurdağı Salatası ve Nudo'lu Haytalya büyük beğeni topladı.
Etkinlik sonunda Uzak Doğu mutfağına ait bir yiyecek olarak bilinen noodle aslında Türk geleneksel damak tadına ne kadar yakın olduğu yılların deneyimli Şefi Eyüp Kemal Sevinç'in hazırladığı birbirinden güzel tarifler eşliğinde görülmüş oldu.Çorbadan ana yemeğe,tatlıdan salataya kadar noodle ile geleneksel mutfağımıza uygun birçok yemeği yapabilmeniz mümkün.
Erişler Gıda'nın geçtiğimiz tüketiciyle tanıştırdığı ve piyasadaki ilk yılında yüzde 25 pazar payına ulaşan NUDO,kısa sürede pratik yemek sevenlerin vazgeçilmezleri arasına girdi.7 binden fazla kişiyle 6 şehirde yapılan bir tat araştırmasında Nudo'nun gençler arasındaki ortalama beğeni oranı yüzde 85'in üzerine çıktı.
SAKALA ÇARPAN ÇORBA
MALZEMELER:
1/2 paket Nudo Kıvırcık Erişte
(Sofra Tipi )
1/4 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
YAPILIŞI:
Geniş bir tencerede su 1/2 lt kadar su
kaynamaya başladıktan sonra üzerine Nudo'yu ekleyerek 3 dakika kadar haşlayın.
Kaynadıktan sonra süzün,soğuk sudan geçirin ve
kesin.
Mercimeği yıkadıktan sonra su ekleyin
25-30 dakika kadar pişirin.
Soğanı soyduktan sonra ,yıkayın ve ince
ince doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kısık ateşte ara sıra
karıştırarak kavurun.
Üzerine un ilave ettikten sonra bir kaç
defa karıştırıp mercimeği ekleyin ,tavuk suyu ve tuz ilave edin.
Kaynayınca haşlamış olduğumuz Nudo'yu
bıçak yardımıyla biraz küçük doğradıktan sonra çorbamıza ekleyerek 3-4 dakika
daha pişirin .
Ayrı bir küçük tencerede 2 yemek kaşığı
tereyağı eritin ,nane ekleyin karıştırıp çorbanızın üzerine gezdirin ve
kaselere paylaştırdıp servis edin .
Not :
Sakala Çarpan Çorbası'nın ismi nereden
geliyor onu da paylaşmak isterim sizlerle ,Yalnız yaşayan bir ihtiyara komşusu
çorba yapıp getirmiş .Dede çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş.Çorbanın
içersindeki erişteler dedenin sakalına yapışınca çorbanın adı ''Sakala Çarpan''olarak
kalmış .
HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER
Yarım paket Nudo Kıvırcık Erişte (Sofra
tipi)
500 Gr patlıcan
250 Gr Kuzu eti (kuşbaşı)
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Diş
Sarımsak
Çeyrek bardak limon suyu
Yarım yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 Adet tane karabiber
1 Adet Defne yaprağı
Yarım çay kaşığı muskat
Tuz
YAPILIŞI
Geniş bir tencerede su kaynamaya
başladıktan sonra üzerine Nudo'yu ekleyerek 3 dakika haşlayın.
Kaynadıktan sonra süzün,soğuk sudan
geçirin ve kesin.
Patlıcanları ateşte közleyip ayıklayın.
Limonlu suda bekletin.
Daha sonra sudan çıkartıp bir tahta
üzerinde kıyın.
Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve unu
hafifçe kavurun.
Sütü ekleyin.Patlıcanları ilave
edin.Ezerek kısık ateşte pişirin.
Nodu'yu ekleyin,karıştırın.
Ocaktan alın,tuz ve muskat rendesi ile
lezzetlendirin.
Beğendiyi sıcak muhafaza ederek ayrı bir
yerde bekletin.
Orta ateşteki ayrı bir tencerede soğanı ve
sarımsağı 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
Etleri ilave edin ve rengi dönünceye
kadar kavurun.
Domates,karabiber ve defne yaprağını
ilave edin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyerek,etler
yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Tuz ile lezzetlendirin.
Nudo'lu beğendiyi servis tabağına alıp
ortasını kaşık ile açın.
Üzerine etleri yerleştirin.
Sıcak olarak servis edin.