KIRMA TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) | Mutfak Ve Tatlar

KIRMA TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)

TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) NASIL YAPILIR TAVUK KEBABI KOLAY TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR OSMANLI MUTFAĞI Yunus Emre Akkor ...



TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) NASIL YAPILIR
TAVUK KEBABI
KOLAY TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR
OSMANLI MUTFAĞI

Yunus Emre Akkor'un Gelenekten Evrensele OSMANLI MUTFAĞI adlı kitabından denediğim KIRMA TAVUK KEBABI tek kelimeyle  muhteşem oldu... Bu kitabı edinmenizi öneririm...

Osmanlıda yemek dükkanı açacak ustaların ve saraya alınacak aşçıların Baklava  ve Kırma Tavuk Kebabını iyi yapıyor olmaları gerekiyormuş...
deneyin sizlerde çok beğeneceksiniz...Tarifte Arnavut biberi kullanılıyor...Çok acı sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz...Ben kitaptaki tarifi birebir yazdım fakat bütün tavuk yerine ben 7 adet baget kullandım...
  • MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4- 5 adet Arnavut biberi
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavukların terbiyesi için:
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Tavukları 8 eşit parçaya bölün.
  • Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun ve bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
  • Tencerede tereyağını eritin.
  • Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında  renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın.Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip  soteleyin.
  • Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin.
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yirmi dakika kadar pişirin.
  • İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
  • AFİYET OLSUN 

 

DAHA FAZLA LEZZET

yunus emre akkor 6846321956698735469

Yorum Gönder

  1. Aslında yaptığım bir yemek ama isminin böyle olduğunu bilmiyordum.Çok severim tavuğu..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çocuklar yemeyebilir diye tavuğu soğanla hiç terbiye etmemiştim.. Ama o kadar güzel görünüyor ki, mutlaka denemeliyim..:) Ellerinize sağlık...)

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel.. Ellerinize sağlık.. Sos bilindik olsada yapım aşamaları farklılık gösteriyor. Püf noktası yemeğe verdiği lezzetde bu olsa gerek. Birgün önceden sarımsakda kullanarak terbiye ediyordum.Yunus Emre Akkor beyin kitabımna sahip olmak lazım. teşekkürler tarif için. g+

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık bu kebabı ben de aynı şekilde yaptım gerçekten harika oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir lezzet gercekten ellerinize sağlık, soğanla terbiye etmeyi deneyeceğim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, hem pratik hem lezzetli bir yemek.

    YanıtlaSil
  7. Goruntusu muhtesem tadı da oyle olmali

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item