KIRMA TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)
TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) NASIL YAPILIR TAVUK KEBABI KOLAY TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR OSMANLI MUTFAĞI Yunus Emre Akkor ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/05/kirma-tavuk-kebabi-osmanli-mutfagindan.html
TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) NASIL YAPILIR
TAVUK KEBABI
KOLAY TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR
OSMANLI MUTFAĞI
Yunus Emre Akkor'un Gelenekten Evrensele OSMANLI MUTFAĞI adlı kitabından denediğim KIRMA TAVUK KEBABI tek kelimeyle muhteşem oldu... Bu kitabı edinmenizi öneririm...
Osmanlıda yemek dükkanı açacak ustaların ve saraya alınacak aşçıların Baklava ve Kırma Tavuk Kebabını iyi yapıyor olmaları gerekiyormuş...
deneyin sizlerde çok beğeneceksiniz...Tarifte Arnavut biberi kullanılıyor...Çok acı sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz...Ben kitaptaki tarifi birebir yazdım fakat bütün tavuk yerine ben 7 adet baget kullandım...
- MALZEMELER:
- 1
bütün tavuk
- 2 adet
kuru soğan
- 2 su
bardağı su
- 2
yemek kaşığı tereyağı
- 4- 5
adet Arnavut biberi
- yarım
demet maydanoz
- 1 çay
kaşığı karabiber
- 1 çay
kaşığı kimyon
- 1 çay
kaşığı tuz
- Tavukların
terbiyesi için:
- 1 adet
rendelenmiş kuru soğan
- 1 çay
kaşığı tuz
- YAPILIŞI:
- Tavukları
8 eşit parçaya bölün.
- Parçalara
ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun ve bir kenarda 15 dakika
dinlendirin.
- Tencerede
tereyağını eritin.
- Terbiyeden
çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız
tereyağında renkleri değişene kadar
arkalı önlü kızartın.Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine
ekleyip soteleyin.
- Tavuklar
kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut
biberlerini ekleyin.
- 2 su
bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yirmi dakika kadar pişirin.
- İnce
kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
- AFİYET OLSUN
Aslında yaptığım bir yemek ama isminin böyle olduğunu bilmiyordum.Çok severim tavuğu..elinize sağlık..
YanıtlaSilÇocuklar yemeyebilir diye tavuğu soğanla hiç terbiye etmemiştim.. Ama o kadar güzel görünüyor ki, mutlaka denemeliyim..:) Ellerinize sağlık...)
YanıtlaSilGörüntü çok güzel.. Ellerinize sağlık.. Sos bilindik olsada yapım aşamaları farklılık gösteriyor. Püf noktası yemeğe verdiği lezzetde bu olsa gerek. Birgün önceden sarımsakda kullanarak terbiye ediyordum.Yunus Emre Akkor beyin kitabımna sahip olmak lazım. teşekkürler tarif için. g+
YanıtlaSilEllerine sağlık bu kebabı ben de aynı şekilde yaptım gerçekten harika oluyor sevgiler
YanıtlaSilMuhteşem bir lezzet gercekten ellerinize sağlık, soğanla terbiye etmeyi deneyeceğim :)
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize sağlık, hem pratik hem lezzetli bir yemek.
YanıtlaSilGoruntusu muhtesem tadı da oyle olmali
YanıtlaSil