KARPUZLU LİMONATA
KARPUZLU LİMONATA Soğuk soğuk yaz sıcaklarında harika oldu :) Bazen dolapta bir kaç dilim karpuz kalıyor, bu şekilde değ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/09/karpuzlu-limonata.html
Soğuk soğuk yaz sıcaklarında harika oldu :)
Bazen dolapta bir kaç dilim karpuz kalıyor, bu şekilde değerlendirebilirsiniz...Bu tarifimi hazırlarken kendi damak tadımıza göre limon ve şekerini ayarladım...
·
2,5 su bardağı
karpuz püresi
·
1- 2 adet limon
·
yarım su
bardağından biraz fazla toz şeker
·
2 litre soğuk su
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle kırmızı
renkli, karpuz gibi bir karpuz seçerek işe başlayın.
·
Çekirdekleri
ayıklanmış karpuz dilimlerini robotta çekip püre haline getirin.
·
Bir kabın
içinde limonun aromasının çıkması için
limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice ovun
·
Üzerine limon suyunu ilave edip karıştırın.
·
Karpuz püresini
ilave edip karıştırın.
·
Bir kaç saat üzeri
kapalı şekilde dolapta bekletin.( Tatların iyice birbirine geçmesi için).
·
Dolaptan
çıkardıktan sonra üzerine soğuk suyu
ekleyip karıştırın.Temiz bir tülbent veya
ince tel süzgeçten geçirip sürahiye süzün.
· Buz parçaları ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık selma hanım yaz sıcağında çok lezzetli doğal içecek limonata gibi çok lezzetlidir emini ki karpuzu seven biri olarak emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim....Sevgiler..
SilBu aralar sıkça rastlıyorum bu içeceğe ilk fırsatta deneyeceğim:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilMis gibi.. Serin serin.. Harika bir sunum.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilİlk defa gördüm çok farklı bir tat gibi duruyor.
YanıtlaSilYazın yapılabilecek çok güzel bir tarif. Soğuk soğuk bir bardak karpuz limonatasının tadına diyecek olmaz, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu sıcak günlerce süper bir içecek olmuş. Dediğiniz gibi mutlaka biraz karpuz dolapta kalır ve sürünür. Değerlendirmek için de güzel bir seçim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilLimonata hergün yapıyorum . Bugün de bunu deniyorum hemen. Ellerine sağlık
YanıtlaSil