PAZILI BURMA BÖREK
PAZILI BURMA BÖREK N efis, çıtır çıtır bir börek ... İç malzemesinde pazı, pirinç ve kuru üzüm kullanılıyor...Ben iç malzemesini görünc...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/pazili-burma-borek.html
PAZILI BURMA BÖREK
Nefis, çıtır çıtır bir börek ...
İç malzemesinde pazı, pirinç ve kuru üzüm kullanılıyor...Ben iç malzemesini görünce "Acaba ? " dedim ama birbirine bu kadar mı yakışırmış? Fırından çıktığı anda çıtır çıtır el açması tadında ... Bu ölçülerden 8 adet börek elde ediyoruz....Daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranlarda arttırabilirsiniz....AFİYET OLSUN
Nefis, çıtır çıtır bir börek ...
İç malzemesinde pazı, pirinç ve kuru üzüm kullanılıyor...Ben iç malzemesini görünce "Acaba ? " dedim ama birbirine bu kadar mı yakışırmış? Fırından çıktığı anda çıtır çıtır el açması tadında ... Bu ölçülerden 8 adet börek elde ediyoruz....Daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranlarda arttırabilirsiniz....AFİYET OLSUN
·
MALZEMELER:
·
2 adet yufka
·
2 demet pazı
·
1 adet büyük soğan
·
1 çay bardağı pirinç
·
3 çorba kaşığı kuru
üzüm
·
tuz
·
karabiber
·
2 çay kaşığı toz
muskat
·
50 gr eritilmiş
tereyağı
·
2 çorba kaşığı sıvı
yağ
·
1/2 Türk kahve
fincanı su
·
2 adet esmer küp
şeker
·
YAPILIŞI:
·
Pazıları sirkeli
suda güzelce yıkayın.
·
Saplarını kesip,
kaynar suya batırın ve hemen çıkarıp
süzgece alın.
·
Pazıyı elle sıkıp suyunu iyice süzün ve doğrayın.
·
Kuru üzümleri sıcak
suda şişinceye kadar bekletip süzün.
·
Diğer bir yandan
pirinçleri haşlayıp süzün.
·
Tereyağını eritin
ve içine yarım Türk kahvesi fincanı su ilave edip karıştırın.
·
Bir tencereye sıvı
yağı alın ve ince kıyım doğranmış soğanı kavurun.
·
Soğanların hafif
rengi değişince şekeri ekleyip karıştırın.
·
Doğranmış
pazıları,üzümü ilave edip kavurma işlemine devam edin.
·
Haşlanmış pirinç
muskat ( Yoksa kullanmayabilirsiniz),tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kısık
ateşte kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
·
2 yufkayı üst üste
koyun ve 4 eşit parçaya kesin.
·
8 adet üçgen parça
elde ediyoruz.
·
Her parçanın
üzerine bolca tereyağlı sostan sürün ve geniş kısmına yeteri kadar iç
malzemeden koyun.
·
Yanları hafifçe iç malzemenin üzerine katlayın.
·
Ve geniş kısmından
rulo şeklinde sarın.
·
Rulonun bir ucunu
içe doğru kıvırın ve sarmal şekilde
sarın.( Gül şeklinde)
·
Börekleri yağlanmış
fırın tepsisine dizin.
·
Kalan sosu
böreklerin üzerine sürün.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
Fırından çıkar çıkmaz
çıtır çıtır yemenizi öneririm.
·
AFİYET OLSUN
elinize sağlık.. nefis bir börek...
YanıtlaSilenfes görünüyor takipteyim sizi bende bloğuma beklerim..:)sevgiler...
YanıtlaSilelınıze saglık
YanıtlaSilÇok şahane görünüyor. İç malzemesi bana da acaba mı dedirtti ama enemek gerek. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilPazılar tezgahlarda yerini aldı mı bilmiyorum, ama ilk gördüğümde alıp deneyeceğim. Elinize sağlık, Oya Hanıma da teşekkürler. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar,
YanıtlaSilHarika görünüyor:)) elinize sağlık.
Bu arada, ben bu camiada yeniyim:)) tüm yemek ve mutfak severlerle birlikte keyifli anlar geçirmek ve güzel paylaşımlarda bulunmak istiyorum. Ki bunu bloğumda yapmaya başladım da, sizleri de ziyarete beklerim, çok hoş paylaşımlar olacağına inanıyorum.
Farklı ve sıra dışı lezzetleri çok severim, sayfamda bulabileceğiniz gibi....
Sevgiler...