İNCİR SOSLU MUHALLEBİ İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komş...
İNCİR SOSLU MUHALLEBİ
İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komşunun bahçesindeyse incirler daha da cazip gelir bir çocuğun gözüne
İncir sevdiğim için bu tarifi çok seviyorum
• MALZEMELER:
• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı tepeleme un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket damla sakızı ( Arzuya
göre)
• SOSU İÇİN:
• 6 adet taze
olgun incir ( Ballı olanlardan)
• YAPILIŞI:
• Bir tencereye, süt, şeker ve
unu alın.
• Orta hararetli ateşte sürekli
karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.
• Pişmeye yakın vanilya ve
dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
• Muhallebi göz göz olunca
ateşten alın.
• Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak
muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
• Oda ısısında soğumaya bırakın.
• SOSUN YAPILIŞI:
• İncirlerin
kabuklarını soyun ve robotta püre haline getirin.
• Soğuyan muhallebinin üzerine incir püresini paylaştırın ve iyice Soğumaya bırakın.
• AFİYETLER OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkür ederim Seldacım...Sevgiler.
Silellerine sağlık selmacım,çocukluk anıları çok önemli yer tutuyor hayatımızda
YanıtlaSilsevgiler