SUCUKLU POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

SUCUKLU POĞAÇA

SUCUKLU POĞAÇA Nefis bir mayalı poğaça,.. sucukla birleşince fırından çıktığında dayanılmaz bir hal alıyor...Ben bu sefer  kaşar...




SUCUKLU POĞAÇA
Nefis bir mayalı poğaça,.. sucukla birleşince fırından çıktığında dayanılmaz bir hal alıyor...Ben bu sefer  kaşar peyniri kullanmadım... Kaşar peyniri ve sucuk çok yakışıyor...



·                MALZEMELER:
·                1 su bardağı ılık süt
·                1 su bardağı ılık su
·                1 su bardağı sıvı yağ
·                1 paket yaş maya
·                1 yemek kaşığı toz şeker
·                1 yemek  kaşığı tuz
·                alabildiği kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
·                 İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·                 Sucuk ( Arzuya göre kaşar peyniri)
·                 ÜZERİ İÇİN:
·                 Yumurta sarısı
·                 susam
·                 çörekotu
·                 YAPILIŞI:







·                 Karıştırma kabına  önce ufalanmış maya , ılık su, ılık sütü alın.
·                 Maya eriyinceye kadar karıştırın.
·                 Yağı   ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
·                 Azar azar unu ekleyin.
·                 Tuz ve şekeri unun üzerine serpin.
·                 HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR YOĞURUN.
·                 Ilık bir ortamda hamur 2 katına ulaşana kadar üzerini kapatıp, mayalanmaya bırakın.
·                 Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
·                  Bezeleri avucun içinde  biraz açın.
·                  İçine minik doğranmış veya dilim doğranmış sucuk   (yeteri kadarda kaşar rendesi ekleyebilirsiniz )koyup açık yerlerini sıkıca kapatın.
·                 Yuvarlak bir şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine  aralıklarla dizin.
·                 Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
·                 Susam ve çörekotu serpin.
·                 Ilık fırına verip 175 derecelik fırındaüzerleri kızarıncaya kadar  pişirin.
·                 NOT. EĞER HAMURUNU YUMUŞAK VE KIVAMINDA TUTTUYSANIZ SERT OLMAZ AMA OLURSA ÜZERLERİNE ÇOK AZ SU SERPİP ÜZERLERİNİ KISA BİR SÜRE İÇİN KAPATINIZ
·                Böylelikle çok daha yumuşak poğaçalar elde ederiz.
·                AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POĞAÇASI Pastane poğaçasını sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Beni hep çocukluğuma götürür.Önceden bu tür poğaçalar yalnızca pastanelerden alınırdı.Annem bazen  sade poğaça alır,...

DONUT

 DONUT Amerikalıların Donut' u. Bizim Lokma tatlımıza biraz benziyor,;biz üzerine şerbet döküyoruz veya toz şeker serpiyoruz. Amanların Berliner' ine de benziyor. Çok hafif bir ta...

AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK

AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK MALZEMELER: 2 su bardağı süt yarım paket yaş maya 50 gr margarin veya tere yağ yarım su bardağı sıvı yağ 3 çay kaşığı tuz 2 adet yumurta ( Bir yumurta sarısı üste sürülec...

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık.
    Klasik mayalı poğaça en lezzetli bence gerçi ben hiç şu kullanmadan süt ile yapıyorum ama senin poğaçalarda tam yemelik ve leziz görünüyor.
    Ellerine sağlık misss miss...
    Afiyetler olsun size...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item