SUCUKLU POĞAÇA Nefis bir mayalı poğaça,.. sucukla birleşince fırından çıktığında dayanılmaz bir hal alıyor...Ben bu sefer kaşar...
SUCUKLU POĞAÇA
Nefis bir mayalı poğaça,.. sucukla birleşince fırından çıktığında dayanılmaz bir hal alıyor...Ben bu sefer kaşar peyniri kullanmadım... Kaşar peyniri ve sucuk çok yakışıyor...
· MALZEMELER:
· 1 su bardağı ılık süt
· 1 su bardağı ılık su
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 paket yaş maya
· 1 yemek kaşığı toz şeker
· 1 yemek kaşığı tuz
· alabildiği kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· Sucuk ( Arzuya göre kaşar peyniri)
· ÜZERİ İÇİN:
· Yumurta sarısı
· susam
· çörekotu
· YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına önce ufalanmış maya , ılık su, ılık sütü
alın.
·
Maya eriyinceye kadar karıştırın.
·
Yağı
ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
·
Azar azar unu ekleyin.
·
Tuz ve şekeri unun üzerine serpin.
·
HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR YOĞURUN.
·
Ilık bir ortamda hamur 2 katına
ulaşana kadar üzerini kapatıp, mayalanmaya bırakın.
·
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz
büyüklükte bezeler yapın.
·
Bezeleri avucun içinde biraz açın.
·
İçine minik doğranmış veya dilim
doğranmış sucuk (yeteri kadarda kaşar
rendesi ekleyebilirsiniz )koyup açık yerlerini sıkıca kapatın.
·
Yuvarlak bir şekil verip, yağlanmış
fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·
Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
·
Susam ve çörekotu serpin.
·
Ilık fırına verip 175 derecelik
fırındaüzerleri kızarıncaya kadar
pişirin.
·
NOT. EĞER HAMURUNU YUMUŞAK VE
KIVAMINDA TUTTUYSANIZ SERT OLMAZ AMA OLURSA ÜZERLERİNE ÇOK AZ SU SERPİP
ÜZERLERİNİ KISA BİR SÜRE İÇİN KAPATINIZ
·
Böylelikle çok daha yumuşak poğaçalar
elde ederiz.
·
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKlasik mayalı poğaça en lezzetli bence gerçi ben hiç şu kullanmadan süt ile yapıyorum ama senin poğaçalarda tam yemelik ve leziz görünüyor.
Ellerine sağlık misss miss...
Afiyetler olsun size...
Sevgilerimle.
Teşekkür ederim Emelcim...Sevgiler...
Sil