FIRINDA ELMA DİLİM PATATES
FIRINDA ELMA DİLİM PATATES Patates öyle bir sebze ki girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...Elma dilim patates kızartmadan çok daha ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/07/firinda-elma-dilim-patates.html
FIRINDA ELMA DİLİM PATATES
Patates öyle bir sebze ki girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...Elma dilim patates kızartmadan çok daha hafif...Hele de patates lezzetliyse yemelere doyum olmuyor...Taze biberiye veya taze kekik de kullanabilirsiniz... çok yakışıyor...
·
MALZEMELER:
·
Patates
·
tuz- kırmızı toz biber-kekik ( Veya sevdiğiniz diğer baharatlar)
·
yeteri kadar sıvı
yağ
·
yağlı kağıt
·
YAPILIŞI:
·
Patatesi ister
kabuklu ister kabuklarını soyarak kullanabilirsiniz.( Kabuklu kullanacaksanız
patatesi iyice fırçalayarak yıkayın).
·
Elma dilimi
şeklinde patatesleri orta kalınlıkta
dilimleyin.
·
Çukur bir kabın içine yeteri kadar sıvı yağ,
tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın.
·
Azar azar patatesleri içine atıp, güzelce bu
sosa bulayın.
· Yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecede patatesler kızarana kadar
pişirin.(Yaklaşık 1,5 saat kadar).
·
Sıcak servis
yapmanızı öneririm.
·
AFİYET OLSUN
çok sevilen ve pratik lezzete bende bayılıyorum. ellerinize sağlık
YanıtlaSilg+
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSil