TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK
TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK Bayat ekmekleri değerlendirmenin bir diğer leziz yolu ... Kahvaltı veya çorbaların yanında tavsiye ed...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/06/taze-otlu-ve-sarimsakli-ekmek.html
TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK
Bayat ekmekleri değerlendirmenin bir diğer leziz yolu... Kahvaltı veya çorbaların yanında tavsiye ederim...
·
MALZEMELER:
·
1 adet ince
dilimlenmiş baget ekmek
·
1 yemek kaşığı
tereyağı ( oda sıcaklığında)
·
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
2 diş sarımsak
·
Birer tutam
maydanoz, taze kekik, dereotu
·
tuz
·
arzuya göre
parmesan peyniri
·
YAPILIŞI:
·
Yeşillikleri ince kıyım doğrayın.
·
Bir kasenin içinde
kıyılmış yeşillikler, tereyağı,zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip
karıştırın.
·
Dilim ekmeklerin
üzerine bu karışımdan sürün.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
·
Sıcakken üzerine
arzu ederseniz parmesan peyniri serpebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
çok güzeller ellerinize sağlık
YanıtlaSil