HAŞHAŞLI ÇÖREK
HAŞHAŞLI ÇÖREK Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşe...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/06/hashasli-corek.html
HAŞHAŞLI ÇÖREK
Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
2 çay bardağı süt
·
100 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
·
1 adet yumurta
·
1 tatlı kaşlığı kuru maya
·
1 çay kasığı tuz
·
yarım çay bardağı şeker
·
Aldığı kadar un
·
Hamura sürmek için;
·
3 yemek kaşığı
dolusu haşhaş ezmesi
·
arzunuza göre şeker
·
Haşhaşı sürülebilir
kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvı yağ)
·
YAPILIŞI:
·
Un haricindeki tüm
malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
·
Unu da ekleyip
yumuşacık bir hamur yoğurun.
·
Hamurun üzerini
örtüp mayalanmaya bırakın.
·
Mayalanan hamuru
merdane yardımı ile yarım açın . (Ne
kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
·
Hamurun yer yerine
gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan
sürün.üzerine arzunuza göre şekeri dökün ve hamuru rulo yapın.
·
Dilimleri tepsiye
aralıklı olarak dizin.
·
Tepside mayalanan
çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...