KABAK KAYGANASI
KABAK KAYGANASI Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda he...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/06/kabak-kayganasi.html
KABAK KAYGANASI
Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda hemen pişirin.. Rendelenmiş kabak bekledikçe suyunu salar ve daha fazla un ister...
·
MALZEMELER:
·
2 adet kabak
·
3 adet yumurta
·
2 su bardağı süt
·
100 gr beyaz peynir
·
Bir tutam maydanoz
·
Bir tutam dereotu
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
Tuz- Karabiber
·
2,5 su bardağı un
·
YAPILIŞI:
·
Çukur bir kabın
içine süt,sıvı yağ,yumurta,ufalanmış peyniri alın.
·
Üzerine rendenin
kalın tarafıyla kabakları rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyım
doğrayın.
·
Un,kabartma tozu ve
baharatları ilave edip kaşıkla karıştırın.(Gerekirse un ekleyin).
·
Teflon tavaya çok
az sıvı yağ alın ve yağ ısınınca 1 kepçe kaygana harcını tavaya döküp çay fincanı tabağından daha büyük olacak şekilde tavaya yayın.
·
Önlü arkalı
pişirin.
·
Sıcak veya ılık
servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
afiyetler olsun. ellerinize sağlık.. Kahvaltıda olsun, ikindide olsun. Öğün de harika kaygana tarifi olmnuş.
YanıtlaSilElinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim, çok lezzetli görünüyor çünkü.
YanıtlaSil