ÇITIR SOĞAN HALKALARI Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...
ÇITIR SOĞAN HALKALARI
Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...
·
MALZEMELER:
·
2 adet iri boy kuru
soğan
·
Sosu için:
·
1 çay bardağı maden
suyu
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı un
·
1 çay bardağı
nişasta
·
yarım çay kaşığı
karabiber
·
yarım çay kaşığı
kırmızı toz biber
·
1 çay kaşı tepeleme tuz
·
Panesi için:
·
Galeta unu
·
Kızartmak için:
·
Sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Bir kasenin içine,
un, nişasta, yumurta, maden suyu ve baharatları alıp çırpınız.
·
Soğanların
kabukların soyunuz.
·
Ve her iki başını keseniz.
·
Soğanları yarım
santim genişliğinde halka halka doğrayınız.
·
Halkaların içinden
halkaları çıkarınız.
·
Her bir halkayı
sosun içine batırıp bulayınız.
·
Daha sonra galata
ununa bulayıp kızgın sıvı yağda nar gibi
kızartınız.
·
Kızaranları havlu
kağıt serilmiş servis tabağına alınız.
·
Sıcak servis
yapınız.
·
AFİYET OLSUN
·
Çok hoş ve kolay bir tarif çok sevdim ellerine sağlık g4
YanıtlaSilBenim oğlum görmesin NEFİS..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
g+1
Çok severim ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilDaha önce yapmıştım ama bira tekrar deneyeceğim
YanıtlaSilçok sevilen bir lezzetin evde yapılması harika bir şey eline sağlk
YanıtlaSilg +