KEK KALIBINDA BÖREK Hem şık..hem kolay..hem lezzetli bir börek...kıymalı veya ıspanaklı iç malzeme ile de nefis oluyor...yalancı s...
KEK KALIBINDA BÖREK
Hem şık..hem kolay..hem lezzetli bir börek...kıymalı veya ıspanaklı iç malzeme ile de nefis oluyor...yalancı su böreği tadında....
·
MALZEMELER:
·
4 adet yufka
·
1 şişe maden suyu (
200 ml)
·
1 adet yumurta
·
1 su bardağı süt
·
yarım su bardağı
sıvı yağ
·
İçi için:
·
Peynir
·
maydanoz
·
YAPILIŞI:
·
İç malzeme için
maydanozu ince kıyım doğrayıp peynir ile karıştırınız.
·
Sos malzemelerini
bir kapta güzelce çırpınız.
·
Kek kalıbını
yağlayınız.( Ben seramik tabanlı kek kalıbı kullandığımdan yağlamadım).
·
1. yufkayı bütün
olarak kek kalıbına yerleştiriniz. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtınız.
·
Yufkanın tam
ortasını kek kalıbının orta ölçüsüne göre deliniz.
·
Üzerine sos
DÖKMEYİNİZ.
·
2. yufkayı ikiye
bölünüz.
·
Yarım yufkayı sosa
bulayıp çıkarınız
·
Kek kalıbına
yerleştiriniz.
·
Diğer yarım
yufkayı da sosa bulayıp çıkarınız.
·
Kek kalıbına
yerleştiriniz.
·
Üzerine yeteri kadar
iç malzemeden serpiniz.
·
Diğer yufkalara
da (3. ve 4. yufkaya) aynı işlemi uygulayınız.
·
Kenardan sarkan
yufkaları pile pile yapıp üzerine kapatınız.
·
Kalan sostan
yumurta fırçası yardımıyla üzerine sürünüz.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
·
Pişen böreği
fırından çıkarınız.
·
İlk sıcaklığı
çıktıktan sonra kalıbını ters çevirerek servis tabağına alınız.
·
Dilimleyerek servis
yapınz.
·
AFİYET OLSUN
Ohh Çok güzel ..Su Böreği gibi yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHerkes denemeli bu böreği. Bereketlide oluyor aslında.
Çok teşekkür ederim :)
Silher zamanki gibi yine paylaşımınız harika ellerinize sağlık <3
YanıtlaSilOh oh. Ne güzel tarif bunlar.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil