KADAYIF MANTI Kolay mantı nasıl yapılır? Arçelik Mucize Lezzetler Sevgili Refika Birgül ile Doors Akademi de harika bir workshop...
KADAYIF MANTI
Kolay mantı nasıl yapılır?
Arçelik Mucize Lezzetler Sevgili
Refika Birgül ile
Doors Akademi de harika bir workshop gerçekleştirdik...Refika hanımla tanışmak bizleri çok mutlu etti... Refika Birgül' den çok pratik ve nefis bir mantı tarifi...Bizler çok beğendik...sizlerinde beğeneceğinize inanıyorum...
·
MALZEMELER
·
125 gr tel kadayıf
·
50 gr dana kıyma
·
çeyrek çay kaşığı
köfte baharatı
·
çeyrek çay kaşığı karabiber
·
çeyrek ay kaşığı
kimyon
·
yarım çay kaşığı
tuz
·
yarım tatlı kaşığı
galeta unu
·
10 dal maydanoz
·
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
·
Kadayıfları
yağlamak için eritilmiş yarım çorba kaşığı tereyağı
·
Sos için.
·
1 tatlı kaşığı
domates salçası
·
1 tatlı kaşığı
biber salçası
·
2 çorba kaşığı
domates püresi
·
1 tatlı kaşığı
karabiber
·
2 dal taze kekik
·
1 dal taze nane
·
4 çorba kaşığı
zeytinyağı
·
1 çorba kaşığı
tereyağı
·
Yoğurt sos için:
·
1,5 su bardağı
yoğurt
·
1 diş sarımsak
·
tuz
·
Süslemek için:
·
sumak
·
kimyon
·
pul biber
·
taze nane
·
taze kekik
·
YAPILIŞI:
·
Kıymaya, köfte
baharı, karabiber, kimyon, pul biber ve galetayı ekleyin ve 2 çorba kaşığı
zeytinyağını da ekledikten sonra köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun.
·
Son olarak maydanozu içine kıyıp 1 dakika daha
yoğurun.
·
Yoğurduğunuz
köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin.
·
Bu sırada yanınızda
bir tabakta eritilmiş tereyağı bulunsun.
·
Avucunuzu bu yağ
ile yağlayın.
·
Sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını
çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm.
çapında olsun).
·
Avucunuzdaki yağ ile hem kadayıflar daha
lezzetli olacak hem de kadayıf daha rahat bir şekilde köfteleri saracak.
· Kadayıfları kurumadan muhafaza etmenin püf
noktası ise kadayıfı koyduğunuz kabın üzerini nemli bir tülbent veya bez ile
örtmek. Böylece hava ile teması kesmiş olacak ve nem sayesinde yumuşaklığını
korumuş olacaksınız.
·
Kadayıf toplarını
fırın tepsisinin üzerine dizin ve fırının 230 derece ızgarasını yakın.
· Yemeğiniz 10
dakikada kızaracak ve pişecektir.
·
Ara ara karıştırarak, her tarafının
kızardığına emin olun.
·
Bu sırada oda
sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin, sonra sarımsağı
havanda dövüp yoğurda ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin.
·
Kadayıf tuzsuz
olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.
·
Sosu için ise,
tavaya koyduğunuz tereyağı, zeytinyağı,
biber salçası, domates salçası ve 2 çorba kaşığı domates püresini ateşe
koyun ve malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştırın.
·
Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, taze
nane ve taze kekik ekleyin.
·
Kadayıf mantınızı
bir tabağa alıp, üzerine yoğurdunu ve sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz.
Soslarla tabağı ‘kirletmeyi’ unutmayın!
·
AFİYET OLSUN
Ilginçmiş denemek lazım. ..
YanıtlaSilçok farklı bir lezzet olmuştur hepinizi tebrik ederim,ama soslarla tabağı kirletmek çoook zevkli olur :))))
YanıtlaSilellerine sağlık herkesin. Güzel birgün ve tarif.. Teşekkürler.
YanıtlaSilDegisik bir tarif olmus, ellerinize saglik
YanıtlaSilEllerine sağlık canım mantı deyince akan sular durur…
YanıtlaSilBir arkadaşımda yedim fakat denemedim eminimki harikadır senin yaptığında…
Bu arada workshop resimlerinize bayıldım çok güzel bir gün geçirmişsiniz...
Afiyetler olsun...
Refika hanım çok değerli biri, programlarını hiç kaçırmam bana da nasip olur tanışmak bir gün umuyorum ,
YanıtlaSilKadayıf mantı nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler
Değişik bir lezzet ellerinize emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilEllernize sağlık nefis olmuş, orada olmayı çok isterdim :)
YanıtlaSil