KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ) Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kull...
KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)
Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kullanmıştım...hepside ayrı lezzette...
·
MALZEMELER:
·
125 gr tereyağı veya margarin
·
1 su bardağı un
·
1
su bardağı şeker
·
3 su bardağı süt
·
1 paket vanilya
·
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
·
İÇİ İÇİN:.
·
İri çekilmiş ceviz veya fındık veya
antep fıstığı
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Hindistan cevizi
·
YAPILIŞI:
·
Tencereye yağı alıp eritiniz..
·
İçine
unu ilave ediniz..
·
Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar
kavurunuz
·
Süt, şeker dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar
pişiriniz.
·
Biraz soğuduktan sonra buzdolabına
kaldırınız.
·
Elinizle şekil verecek kıvama
geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparınız.( Hamur elinize yapışıyorsa
ya elinize hindistan cevizi alınız veya
elinizi hafif su ile ıslatınız).
·
Avucunuzun içinde açıp,içine iç
malzemeden koyup kapatınız.
·
Oval şekil veriniz.
·
Ve her yanını Hindistan cevizine
bulayınız.
·
AFİYET OLSUN
yuvarlak şekilde yemiştim ama bu şekil de çok hoş olmuş mis gibi tereyağlı,bol içli :))
YanıtlaSilafiyetle
Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilmerhaba selma hnm yine harikalar yaratmışsınız elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık çok hoş sevgiler
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor elinize sağlık
YanıtlaSil