PRAT İK KAYSERİ YAĞLAMASI ( LAVAŞTAN) Kayseri Yağlaması " Yok Böyle Lezzet "dedirtecek kadar müthiş bir lezzettir...o...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/03/pratik-kayseri-yaglamasi-lavastan.html
PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI ( LAVAŞTAN)
Kayseri Yağlaması " Yok Böyle Lezzet
"dedirtecek kadar müthiş bir lezzettir...orijinal tarifinde mayalı
hamur hazırlanıp bezelere ayrılır ve
bazlama gibi tek tek pişirilerek hazırlanır...Zamanı olmayanlar için lavaş
kullanmak büyük bir kurtarıcı...tadı ise orijinaliyle hemen hemen
aynıdır...Orijinal Kayseri Yağlaması tarifime
buradan ulaşabilirsiniz....AFİYETLER OLSUN
·
MALZEMELER:
·
7
adet Lavaş ( Tortilla)
·
İÇ HARCI
İÇİN:
·
yarım kilo kıyma
·
3 adet kuru soğan
·
4- 5 sivri biber
·
3- 4 tane domates
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1 yemek kaşığı biber salçası
·
sıvı yağ
·
Tuz
·
Karabiber
·
pul biber
·
Sıcak su
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yoğurt
·
Sarımsak
·
tuz
·
YAPILIŞI:
·
Sıvı yağda kıymayı suyunu çekine kadar
eze eze kavurunuz.
·
İnce kıyım doğranmış soğanı ve minik
doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam ediniz.
·
Salçaları ilave edip 1-2 dakika
kavurunuz.
·
Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış
domatesi ekleyip pişirmeye devam ediniz.
·
Yeteri kadar sıcak suyunu katıp 1-2
dakika pişiriniz. ( 2,5 su bardağı kadar sıcak su)
·
( Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave
edip iyice pişmesini sağlıyoruz).
·
Suyunu çekmesine yakın baharatlarını
ekleyip altını kapatınız.
·
Servis tabağına bir adet lavaşı alınız.
·
Üzerine kıymalı harçtan yeteri kadar
koyup yayınız.
·
1 lavaş- 1 kıymalı harç olacak şekilde
üst üste tüm malzemeyi döşeyiniz.
·
Bütün malzemeyi kat kat döşedikten
sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiniz
·
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp sıcak
servis yapınız.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Tadı ve görüntüsü lahmacuna
benziyor, sarımsaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor
Ellerinize sağlık.. : Bende bayat ekmek dilimleri ile yapmıştım.. Tirit gibi olmıştu :)
YanıtlaSilgörsellerde harika
yapamayan veya vakti olmayanlar için güzel bir fikir
YanıtlaSilellerine sağlık,afiyetle
Kayserili komşum her istediğimde yapar sağolsun, ben malzemeyi alırım o da pişirir... Afiyetle de yenir misss... Dur ben bunu deneyip yaptım diyeyim :))))
YanıtlaSilSevgiler
Evren
lavaşları soğukmu kullanıcaz?
YanıtlaSilEvet..Kıymalı harcı sıcak kullandığımızdan lavaşlarda ısınıyor.
SilHayirli gunler selma hanim.
YanıtlaSilLavasin tarifini verirmisiniz lutfen. Ben fransada kaliyorum ve hazir lavaslar seker tadi veriyor. Hic guzel olmuyor
· yarım kg un
Sil· yarım paket yaş maya
· Tuz
· Aldığı kadar ılık su
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına ılık su ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.
· Un ve tuzu ekleyeip,yumuşak bir hamur yoğuralım.
· Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
· Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
· Saç da veya yağsız olarak teflon tavada pişiriyoruz.
· Pişen hamurları bir tepsiye sıralıyoruz.
Elinize sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilay bayıldım buna elinize sağlık :-))
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilSelma Hanım ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar. Şahane .👍
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Pratik tarifler her zaman için çok işe yarar. Nefis görünüyor...
YanıtlaSilYağlama... Bayılırımmmmm :) mükemmel ötesi görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKayserili olarak üniversite yıllarında çok yetirmişlerdi o yüzden aklıma gelmiyordu unutmusum ama kızım için yaparım artık 😉 ellerinize sağlık
YanıtlaSil