MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR Muz tadını seviyorsanız denemenizi öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlıs...
MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR
Muz tadını seviyorsanız denemenizi öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlısı...İrmikli Etimek Tatlısı tarifime
buradan ulaşabilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
1 paket tuzsuz Etimek
·
Kreması için:
·
1 paket muzlu
puding
·
3,5 su bardağı süt
·
Karameli İçin:
·
2 su bardağı toz
şeker
·
2 su bardağı su
·
2-3 damla limon
suyu
·
Arası için:
·
2-3 adet muz
·
Üzeri için:
·
1 poşet krem şanti
·
1 su bardağı süt
·
Hindistan cevizi
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle krem
şantiyi soğuk sütle çırpıp ve buzdolabın normal rafında bekletiniz.
·
Kare borcama Etimekleri diziniz.
·
Karameli için:
·
Toz şekeri
tercihen teflon bir tencereye koyup, su
eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize ediniz.
·
Şeker yarı erimiş,
çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyu ve
limon suyunu ilave ediniz.. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
·
Yavaş yavaş
karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayınız.
·
1-2 dakika daha
kısık ateşte pişiriniz ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine karameli
dökünüz.
·
Muz dilimlerini
Etimeklerin üzerine diziniz.
·
Bir tencereye süt
ve pudingi alınız.
·
Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·
Pişen pudingi
Etimeklerin üzerine dökünüz.
·
Soğumaya bırakınız.
·
Puding soğuduktan
sonra üzerine krem şantiyle kaplayınız.
·
Bolca Hindistan
cevizi serpiniz.
·
Tercihen 1 gece
dolapta bekletip dilimleyerek servis yapınız.
·
AFİYET OLSUN
Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..Etimek tatlısını çok severim..Şimdi olsa ne güzel olurduuuuu:)))Sevgiler..
YanıtlaSilElinize sağlık nefis olmuş.En sevdiğim tatlılardandır .Muzlu pudinglede çok güzel olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilYine harikalar yaratmışsın:)
YanıtlaSil