MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI

MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR Muz tadını seviyorsanız denemenizi  öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlıs...


MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR
Muz tadını seviyorsanız denemenizi  öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlısı...İrmikli Etimek Tatlısı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.



·         MALZEMELER:
·         1 paket tuzsuz Etimek
·         Kreması için:
·         1 paket muzlu puding
·         3,5 su bardağı süt
·         Karameli İçin:
·         2 su bardağı toz şeker
·         2 su bardağı su
·         2-3 damla limon suyu
·         Arası için:
·         2-3 adet muz
·         Üzeri için:
·         1 poşet krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantiyi soğuk sütle çırpıp ve buzdolabın normal rafında bekletiniz.
·         Kare borcama  Etimekleri diziniz.
·         Karameli için:
·         Toz şekeri tercihen  teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize ediniz.
·         Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyu ve limon suyunu ilave ediniz.. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
·         Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayınız.
·         1-2 dakika daha kısık ateşte pişiriniz ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine karameli dökünüz.
·         Muz dilimlerini Etimeklerin üzerine diziniz.
·         Bir tencereye süt ve pudingi alınız.
·         Karıştırarak  göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·         Pişen pudingi Etimeklerin üzerine dökünüz.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Puding soğuduktan sonra üzerine  krem şantiyle kaplayınız.
·         Bolca Hindistan cevizi serpiniz.
·         Tercihen 1 gece dolapta bekletip dilimleyerek servis yapınız.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

KABAK TATLISI

KABAK TATLISI Kabak tatlısının lezzetli olması için yapılacak ilk adım güzel bir kabak seçmektir... Adapazarı kabağının ününü ve lezzetini bilmeyen yoktur... kabak seçerken koyu turuncu renk ve e...

MUHALLEBİLİ KADAYIF

 MUHALLEBİLİ KADAYIF Hafif mi hafif ..leziz mi leziz...daha önce denemeyenlere mutlaka öneriyorum...1-2 gün önceden   tatlıyı hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz... çıtırlığını kaybetmem...

ELMALI TOPLAR

ELMALI TOPLAR Toplantılar,çocukların doğum günleri ve diğer özel günleriniz için pratik bir tarif...Sevgili Nihal Ayhan bizlerle bu güzel tarifi paylaşmışlar...Teşekkür ederiz...Ellerini...

Yorum Gönder

  1. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..Etimek tatlısını çok severim..Şimdi olsa ne güzel olurduuuuu:)))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık nefis olmuş.En sevdiğim tatlılardandır .Muzlu pudinglede çok güzel olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Yine harikalar yaratmışsın:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item