KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ | Mutfak Ve Tatlar

KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

 KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B gru...




 KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir.




·         MALZEMELER:
·         2 su bardağı ince bulgur
·         1 adet yumurta
·         2 yemek kaşığı un
·         2 çay kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı kimyon
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı kırmızı toz biber
·         Bulguru ıslatmak için:
·         Sıcak su
      
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 kase yoğurt
·         sarımsak
·         tuz
·         Kıymalı sos için:
·         200 gr kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         yarım çay bardağı su
·         tuz
·         karabiber
·         bir tutam kıyılmış maydanoz
      
·         YAPILIŞI:
·         Bulgurların çok az üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım,üzerini örtelim.
·         Bulgur şişince  üzerine yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğuralım.
·         Elimizi hafif ıslatarak harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
·         Bir tencereye yeteri kadar su ve tuz ekleyerek kaynatalım.
·         Haşlama suyuna bir kaç damla limon suyu sıkalım. Böylece haşlanırken köfteler dağılmayacaktır.
·         10 -12 dakika civarında köfteler haşlanıyor.
·         Bir tanesini alıp tadınız.
·         Haşlanan köfteleri süzüp servis tabağına alalım.
·         Bir tavaya tereyağını alıp eritelim. ( Köfteler haşlanırken  kıymalı harcı hazırlayınız.)
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ekleyip soteleyelim.
·         Üzerine kıymayı ilave edip, eze eze kavuralım.
·         Salçayı ve suyu ekleyip pişirelim
·         Son olarak baharatlarla tatlandıralım.
·         Ezilmiş sarımsakları tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·         Servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine yoğurdu dökelim.
·         Üzerine kıymalı harcı yayalım.
·         Üste  kıyılmış maydanozu serpelim.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN








DAHA FAZLA LEZZET

TUTMAÇ MANTI

TUTMAÇ ( MANTI ) Harika bir mantı tarifimi daha sizlerle paylaşıyorum. Vakit bulduğunuzda sarıp dondurucuda saklayabileceğiniz bir mantıdır. Sizin ve misafirlerinizin çok beğeneceğinize emin...

BAMYA KIZARTMASI

BAMYA KIZARTMASI Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim,tabii yanında bir de  çoban salatası olmalı bana göre. ...

ÇİLEKLİ DONDURMA ( YOĞURTLU)

 ÇİLEKLİ DONDURMA ( YOĞURTLU) Dondurma yaz aylarının vazgeçilmezidir. Çocukluğumda dondurma arabaları ev yapımı dondurmalarını  satardı.Nedendir bilmem onların tadını şimdilerde  b...

Sonraki Kayıt MANDALİNALI PASTA

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık Selma hanım nefis olmuş çok lezzetli görünüyor herzaman ki gibi sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item