Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize s...
Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz :.)
·
MALZEMELER:
·
3 yumurta
·
75 gr seker
·
100 gr un
·
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·
1 paket pişirilen
vanilyalı puding
·
Kekin yapılışı:
·
Tüm malzemeyi karıştırıp, uygun bir kalıba harcı dökelim. (
Kelepçeli kalıp olabilir)
·
175 derecede
önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
·
·
DOLGU MALZEMESİ
·
4 kutu schmand (4
labne)
·
2 kutu mandarin
konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
·
1 paradies creme
vanilyalı(cremeole vanilyalı)
·
YAPILIŞI:
·
Önce
schamanddi(labneyi) paradies cremele (krem ole) iyice çırpalım
·
Sonra
konservelerimizi bir süzgece alalım.
·
Suyunu süzelim
·
Suyunu ayıralım
(üst jöle için).
·
mandalinaları
elimizle ezelim.
·
Posası biraz suyuna
gecsin ( kıvamı açısından)
·
Bunları da
çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım.
·
İyice
karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
·
Kasık yardımıyla
bir güzel üzerini düzeltelim.
·
Bu arada mandalina
suyuna 1,5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
·
Koyulaşınca
kremamızın üzerine dökelim.
·
En az 4-5 saat
bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım
·
Servis tabağına
alalım.
·
AFİYET OLSUN
duygu hanımın ellerine sağlık
YanıtlaSilDuygu hanım, çok marifetli bir takipçimdir,zaman zaman harika tariflerini bizlerle paylaşıyorlar.
Sil