LORLU KURABİYE ( KAKAOLU) Lor, Ege bölgemizde çok kullanılır. İzmirli olduğum için bizim kahvaltı sofralarımızdan eksik olmaz....
LORLU KURABİYE ( KAKAOLU)
Lor, Ege bölgemizde çok kullanılır. İzmirli olduğum için bizim kahvaltı sofralarımızdan eksik olmaz. Lorun üzerine böğürtlen reçeli denediniz mi ? Mutlaka kahvaltılarda öneririm, harika bir şey oluyor :)
Geçtiğimiz Kurban Bayramında kardeşlerim Çeşme ve Sakız adası' na gittiler. Dönüşte Lor getirmişler. Geçen hafta bir takipçim benden Lorlu Kurabiye tarifi istedi. Nasıl gözden kaçırmışım, sitemde mevcut değildi :( Ve artık harika bir Lorlu Kurabiye tarifi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :) İç dolgundaki lor ve kakao ve şeker birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor. Kesinlikle lor olduğu anlaşılmıyor, çikolata gibi bir tat veya ona yakın bir şey :) Cocostar kurabiye gibi kesince içinden sürpriz çıkıyor :) Deneyiniz beğeneceğinize eminim... Sevgilerimle...
·
MALZEMELER:
·
Hamuru için:
·
250 gr. oda sıcaklığında
tereyağı veya margarin
·
1 su bardağı şeker
·
3 adet yumurta
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma
tozu
·
aldığı kadar un
·
İçi için:
·
250 gr. tatlı lor
·
2 yemek kaşığı kakao
·
7 yemek kaşığı toz
şeker
·
Üzeri için:
·
Pudra şekeri
·
veya
·
Çikolata sosu
·
YAPILIŞI:
· İç dolgusu için, bir kabın içine lor, kakao ve şekeri alalım.
· Güzelce yoğuralım.
· Bu harçtan fındıktan biraz daha büyük 32 adet toplar yapalım.
· Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
· Hamuru için; bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alalım.
· Çırpma teliyle şeker eriyinceye kadar çırpalım.
· Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
· Azar azar unu ekleyelim.
· Unun üzerine vanilya ve kabartma tozunu serpelim.
· Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. ( Un oranını yazmadım yumurtaların büyüklüğüne göre biraz değişiyor.Ben 6 su bardağından daha fazla un kullandım.)
· Hamurumuzdan küçük mandalina boyutlarında 32 adet bezeler yapalım.
· Bezeleri avucumuzun içinde açalım.
· (Hamurun ortasını biraz çukurlaştırırsak topu yerleştirmek daha kolay oluyor.)
·
Lorlu kakaolu topu
tam ortaya yerleştirelim.
· Açık kısımları birleştirip avucumuzun içinde yuvarlayalım.
·
Kurabiyelerimizi
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
· Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Elinize sağlık.Ben de özellikle karadut reçeli ile tatlı loru çok severim.Kurabiyeler çok güzel görünüyor, içi sürpriz olmuş,denenecekler arasına almalıyım :) Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilNe kadar güzel olmuş kurabiyeleriniz ,fotoğraflar insanın canını çektiriyor.Bence emek ve hüner ister bu kurabiyeleri yapmak elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilCok degisik olmus selma hanim elinize saglik bizim bu lor peynirininin dogalini bulmamiz zor markette satilanlardan alip yapsak ayni lezzette olurmu aceba..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Evet markette satılan Lordan da olur. Sadece tadınız, tadı hoşnuza gidiyorsa alınız. Tatlı lor olduğundan tuzu olmadığından çabuk tadı değişebiliyor.
SilSelmacım nefissss olmuş gerçekten…
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım…
Sevgiler...
Tarifinizi harfiyen denedim fakat sonuç tam bir fiyasko. Lütfen çok rica ediyorum, bu şekilde tadı hoş olmayan tarifleri paylaşırken harika, enfes diyerek paylaşmayın. O kadar malzeme çöp oldu.
YanıtlaSilSürekli yaptığım ve bir çok takipçim tarafından denenmiş ve sonucu başarılı olmuş bir tarifim...Acaba siz bir yerde yanlışlık yapmış olabilir misiniz? Mesela tatlı lor yerine tuzlu lor kullanmış olabilir misiniz ?
Sil