ŞİLİ İLE YABAN MERSİNİ
Bir destancı,bir destan kahramanı,bir ülke, bir ürün Destancımız,PABLO NERUDA,Şili' nin onur duyduğu xx.yüzyılın en büyük kalemlerin...

Bir destancı,bir destan kahramanı,bir ülke, bir ürün
Destancımız,PABLO NERUDA,Şili' nin onur duyduğu xx.yüzyılın en büyük kalemlerinden, bizim destancımız NAZIM HİKMET' in çağdaşı.
Su gibi berrak bir adamdan dupduru dizeler...
Destanlarla yaşamaya alışmış, böyle gurur duyulacak kahramanlar yetiştiren halkın yaşadığı ülke: ŞİLİ
Şili Ticaret Ofisi Direktörü Sayın Gülşan Atalay 'ın davetlisi olarak İstanbul Ritz-Carlton Hotel’de gerçekleşen Yaban mersini tanıtım toplantısına katıldım.
Sıcak bir ortamda lansmanlarla ürün, ürünün üretim ve ihracat prosesleriyle ilgili bilgilendirldik.ve gördük ki Yaban Mersini ihracatında Şili önemli bir yere sahip.
Şilili Gıda Üreticileri,
Türkiye İş Dünyası ile Köprü Kurmak İçin İstanbul'a Geldi
Şili ve Türkiye arasında 2011 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın ardından yeni fırsatları paylaşmak üzere Şili Ticaret Ofisi Pro|Chile* ev sahipliğinde düzenlenen “Flavours Of Chlie / Şili’nin Lezzetleri” adını taşıyan etkinlikte, Şilili gıda üreticileri Türkiye’nin perakende, turizm, yeme-içme sektörlerinin önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi. 1 Ekim Salı Günü İstanbul Ritz-Carlton Hotel’de gerçekleşen ikili görüşmeler, Kuru Erik ve Yaban Mersini Seminerleri’yle devam etti.
Şili Ticaret Ofisi Pro|Chile himayesinde düzenlenen ikili görüşmelerin ardından devam eden panellerin açılış konuşmasını, Şili Ticaret Ofisi Direktörü Gülşan Atalay yaptı
ASOEX Şili Meyve İhracatçıları Birliği, Yaban Mersini Komite Başkanı Andres Armstrong, Şili Yaban Mersini hakkında bilgi verdi; üretim, ürünün cinsi,özellikleri, mevsimi, hasatı ve yeni iş fırsatları ile ilgili bilgileri paylaştı.
Şili Yaban Mersini ve Yaban Mersininin Pastacılıkta Kullanımı konulu panel, L’école Culinaire Le Cordon Bleu-Paris’den mezun olan Şilili Şef Pilar Rodriguez, tarafından hazırlanan lezzetlerden oluşan tadım etkinliğiyle son buldu