ERİŞTE | Mutfak Ve Tatlar

ERİŞTE

ERİŞTE Tereyağlı erişte,üzerine  ceviz...İnanın enfes bir şey oluyor... Sadece birkaç saatinizi, evde temiz temiz ,katkısız olar...





ERİŞTE
Tereyağlı erişte,üzerine  ceviz...İnanın enfes bir şey oluyor...
Sadece birkaç saatinizi, evde temiz temiz ,katkısız olarak ev eriştenizi yapabilirsiniz. Hamurları çok büyük açmadığımızdan  hamur açmakta çok başarılı olamayan arkadaşlar erişte hamuru açmak için çekinmesinler lütfen.




·         MALZEMELER:
·         5 adet yumurta ( Ben köy yumurtası tercih ediyorum.)
·         1 su bardağı süt
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiğince un
·         YAPILIŞI:
·         Yumurta, süt , tuz ve elenmiş un ile sert bir hamur yoğuralım.
·         Hamuru gözeneksiz oluncaya kadar yoğuralım.
·         Sert bir hamur olacağından yoğurması biraz zordur.
·         Yoğurduktan sonra 2 bezeye ayıralım üzerlerine nemli bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
·         Hamuru unlu bir zeminde açabildiğimiz kadar açıp,2 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
·         Kurutmaya bırakalım.
·         Kuruyan hamurlarımızı  2-3 milim inceliğinde keskin bir bıçakla keselim.(Arzu ederseniz şeritleri üst üste koyup kesebilirsiniz.)
·         Bol unlayarak tekrar temiz bir bez üzerinde kurutalım.
·         Kuruyunca fazla unlarını elekten geçirip, bez torbalarda veya cam kavanolzarda serin bir yerde saklayalım.
·         NOT: Hamurların çabuk kurumaları için saç üzerinde veya ılık fırında hafifçe pişirebiliriz.
·         NOT: Bu ölçülerden 4-5 kere makarna yapmak için çıkıyor. Biraz daha küçük keserseniz çorbalarda da kullanabilirsiniz.Daha çok yapmak isterseniz malzeme oranlarını artırınız.
·         AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

PİŞİ

PİŞİ Bu börek için ne yazılabilir ki herkesi eminim çocukluğuna götürür. Neredeyse her anne kahvaltı ve ikindi çaylar için bu böreği yaparlar. Bazen çok az malzeme farkı olabilir, adı BİŞİ  ...

KARNIBAHAR KIZARTMASI

KARNIBAHAR KIZARTMASI Karnıbaharın en güzel hallerinden , karnıbahar sevmeyen eşim dahi severek yedi :) Sıcakken çok daha lezzetli; tadı bir hamur işine benziyor ama çıkaramadım :( Ta çocukluğum...

KÖRİLİ TAVUK ÇORBA

KÖRİLİ TAVUK ÇORBA  MALZEMELER:  1 adet kemikli tavuk göğsü  2 adet kuru soğan  1-2 diş sarımsak  tuz- karabiber- sıvı yağ  TERBİYESİ İÇİN:  1 adet yumurta sar...

Önceki Kayıt ÇİKOLATALI KEK
Sonraki Kayıt ŞEKERLİ ÇÖREK

Yorum Gönder

  1. Bayılırım erişteye....Bu arada,bloğunuzun yeni görüntüsü çok hoş,tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Eriteye bayılırım...Bu arada bloğunuzun yeni görüntüsünü çok beğendim;tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum...

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item