ERİŞTE Tereyağlı erişte,üzerine ceviz...İnanın enfes bir şey oluyor... Sadece birkaç saatinizi, evde temiz temiz ,katkısız olar...
ERİŞTE
Tereyağlı erişte,üzerine ceviz...İnanın enfes bir şey oluyor...
Sadece birkaç saatinizi, evde temiz temiz ,katkısız olarak ev eriştenizi yapabilirsiniz. Hamurları çok büyük açmadığımızdan hamur açmakta çok başarılı olamayan arkadaşlar erişte hamuru açmak için çekinmesinler lütfen.
·
MALZEMELER:
·
5 adet yumurta ( Ben köy yumurtası tercih
ediyorum.)
·
1 su bardağı süt
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
alabildiğince un
·
YAPILIŞI:
·
Yumurta, süt , tuz
ve elenmiş un ile sert bir hamur yoğuralım.
·
Hamuru gözeneksiz
oluncaya kadar yoğuralım.
·
Sert bir hamur
olacağından yoğurması biraz zordur.
·
Yoğurduktan sonra 2
bezeye ayıralım üzerlerine nemli bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
·
Hamuru unlu bir
zeminde açabildiğimiz kadar açıp,2 parmak genişliğinde şeritler halinde
keselim.
·
Kurutmaya
bırakalım.
·
Kuruyan
hamurlarımızı 2-3 milim inceliğinde
keskin bir bıçakla keselim.(Arzu ederseniz şeritleri üst üste koyup
kesebilirsiniz.)
·
Bol unlayarak
tekrar temiz bir bez üzerinde kurutalım.
·
Kuruyunca fazla
unlarını elekten geçirip, bez torbalarda veya cam kavanolzarda serin bir yerde
saklayalım.
·
NOT: Hamurların
çabuk kurumaları için saç üzerinde veya ılık fırında hafifçe pişirebiliriz.
·
NOT: Bu ölçülerden 4-5 kere makarna yapmak için çıkıyor. Biraz daha küçük keserseniz
çorbalarda da kullanabilirsiniz.Daha çok yapmak isterseniz malzeme oranlarını
artırınız.
Bayılırım erişteye....Bu arada,bloğunuzun yeni görüntüsü çok hoş,tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum...
YanıtlaSilEriteye bayılırım...Bu arada bloğunuzun yeni görüntüsünü çok beğendim;tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum...
YanıtlaSil