ŞEKERLİ ÇÖREK Aslında paskalya çöreği tarifine benziyor. Arzu ederseniz içine damla sakızı ve mahlep kullanabilirsiniz. Saç örgüsü şek...
ŞEKERLİ ÇÖREK
Aslında paskalya çöreği tarifine benziyor. Arzu ederseniz içine damla sakızı ve mahlep kullanabilirsiniz. Saç örgüsü şeklinde yapabilirsiniz. Bu tarifi genelde Bulgaristan göçmenleri yapıyor. Eşimin akrabası Gülizar abladan tarifi aldım ve bayramda denedim. Özellikle eşimi bayramda bu tarifle çok sevindirdim, çocukluğunun tadıymış, annesi bu tarifi çok yaparmış. Rahmetli kayınvalidemde gerçekten çok marifetliydi. Umarın onun ki kadar güzel olmuştur :)
·
MALZEMELER:
·
4 adet yumurta
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 paket yaş maya
(42 gr)
·
1 su bardağı şeker
·
yarım su bardağı
eritilmiş tereyağı veya margarin
·
yarım su bardağı
sıvı yağ
·
1 çimdik tuz
·
alabildiği kadar un
( 7 su bardağı civarında un ama yumurtaların büyüklüğüne göre değişiyor.)
·
ÜZERİ İÇİN:
·
yumurta sarısı
·
toz şeker
·
YAPILIŞI:
·
Ilık sütün içinde
yaş mayayı eritelim.
·
Yumurta ve yağları
ekleyip karıştıralım.
·
Azar azar unu
ekleyelim.
·
Unun üzerine şeker
ve tuz serpelim.
·
Yumuşak bir hamur
yoğuralım.
·
hamurun üzerini
örtüp ılık bir ortamda hamur 2 karına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
·
(Mayalanma süresi
yumurta kullanıldığından uzun sürüyor. 1 saatten fazla zaman alıyor.)
· Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
· İlk yaptığımız bezeden başlayarak şekillendirmeye başlayalım.
· Bezeyi önce, iki elimizi kullanarak uzun bir rulo şekli verelim
· Bir ucunu içe kıvırarak,
· kendi etrafında spiral şekilde dolayalım.
· Ucunu alt kısma sıkıştıralım.
· Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Diğer tüm bezeleri aynı işlemde geçirelim.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
· Bolca toz şeker serpelim.
· Tepside bir süre daha mayalandıralım.
· Ilık 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Fırından çıkar çıkmaz üzerine hafif su serperek 3-4 dakika kadar tepsinin üzerini örtelim.
· AFİYET OLSUN
Mis gibi kokusu geldi sanki burnuma;ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize saglikk...mutlaka deneyecegimm..tahinli cörekten sonra bu harika selma hanim...tariflerinizi deniyor ve tavsiye ediyorum ..iyiki varsiniz canim:)tskler tarif icin
YanıtlaSilÇok sevindim; afiyet olsun :)
SilEllerinize Sağlık katlanır cam balkon eşiksiz sürme cam
YanıtlaSilbu güzel blogu izlemeye aldım, bumerangdan oyda verdim, bende farklı kategoride adayım blogumada beklerim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim; bende size oyumu kullandım, başarılar...
Silellerine sağlık canım nefis bir görüntü sevgiler
YanıtlaSilSelammm...Biraz dost arkadaş ziyareti...tarif not etme zamanı...mayalılarla aram uzun bi zaman olmadı ama yapa yapa yaptım :) bunuda not ettim insallah yapıcam sevgilerime :))
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Sevgiler...
SilGracias por compartir este mágnifico tutorial de esta riquisima receta
YanıtlaSilCon cariño desde España
Victoria
Thank you :)
Silçok güzel elinize sağlık
YanıtlaSilcok guzel tarifleriniz sizin sayenizde bircok cesit tarif deniyorum herkes cok begeniyo ne guzel yapiyon diyorlar tabiki sizin sayenizde tsk
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, orijinal ve lezzetli tarifleriniz var Selma Hanım, zaman zaman deniyorum ve hepsinden güzel sonuçlar alıyorum.
YanıtlaSilben de sizlere özenerek kendime bir blog açtım, yorumlarınızı, eleştirilerinizi almak için beklerim :)
http://cookzep.blogspot.com/
Sabaha bayatlıyormu.?Admin sabaha bayatlamaması için ne yapabilirim
YanıtlaSilÇok bayatlamıyor ama isterseniz hamuru akşamdan mayalayıp,üzerini örtünüz ve buzdolabın normal rafına kaldırınız. Sabah şekil verip pişirebilirsiniz.
Silİçin gitti çok güzeller
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
YanıtlaSil