KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL | Mutfak Ve Tatlar

KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL

PRATİK PROFİTEROL Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)



PRATİK PROFİTEROL
Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)


MALZEMELER:
·         8  adet Doygun tost ekmeği  ( Veya ince dilimlenmiş ekmek)
·         1 litre süt
·         1 su toz şeker
·         1 su bardağı un
·         1 poşet sade toz krem şanti
·         1 adet vanilya
·         Üzeri için:
·         1 paket bitter çikolata sosu
·         2,5 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle tost ekmeklerini fırın tepsisine dizelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıp, kuruyana kadar pişirelim.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Bir tencereye süt, şeker ve unu alalım.
·         Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·         Son aşamada vanilyayı ekleyelim.
·         Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım, akıcı bir krema olsun.
·         Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım.
·         İçine kızarmış ekmekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
·         Tercihen 1 gece dolapta bekletelim.
·         Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.
·         Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.
·         Tatlımızı aynı profiterol gibi de top top koyabilirsiniz.
·         Üzerine çikolata sosunu servis esnasında dökmenizi öneririm.
·         Afiyet olsun.

DAHA FAZLA LEZZET

BİSKÜVİLİ MUZLU MUHALLEBİ

BİSKÜVİLİ MUZLU MUHALLEBİ Geçtiğimiz  bir haftadır hastayım, grip oldum :( Canımız tatlı istedi evdeki malzemelerle hemen çok pratik bir sütlü tatlı yaptım. Bizler beğendik, umarım sizler...

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ Bu harika  lezzeti sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Yapımı inanılmaz kolay. Çat kapı gelen misafirlere veya gecenin bir vakti tatlı krizi  tuttuğund...

KÖSTEBEK TATLI

PRATİK KÖSTEBEK TATLI Sevgili MUTLU KOCAVARDAR ' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) ·         MALZEMELER: (6 kup )...

Sonraki Kayıt SEBZELİ BEŞAMEL
Önceki Kayıt KIŞLIK MENEMEN

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık.. değişik bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim... Blogunuzu çok beğeniyorum. Severek takip ediyorum. Benim bloğa da beklerim...
    Lokumpilavi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Lokum pilavı çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. ooooo ellerine saglik cok lezetli görünüyor kesinlikle bende yapacagim :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim :) Tost ekmeğini kızartınca aynı Etimek gibi oluyor, Etimeğin yerine tost ekmeği veya ince dilim kızarmış ekmek bir alternatif

    YanıtlaSil
  5. Seni takip etmeye başladıktan sonra çok farklı şeyler öğrendim.Tebrik ediyorum seni zaman ayırıp çok güzel paylaşımlar yapıyorsun.

    Uzmanlar Grup olarak teşekür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim, mutlu oldum :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item