TUZLU AY ÇÖREĞİ Yine yumuşacık, harika bir poğaça tarzı bir tariftir... Ben hamurun yarısında peynir- maydanoz ve patates- kaşar ...
TUZLU AY ÇÖREĞİ
Yine yumuşacık, harika bir poğaça tarzı bir tariftir... Ben hamurun yarısında peynir- maydanoz ve patates- kaşar karışımı kullandım... 25 adet çıktı. Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz... Tuzlu Ay Çöreği' nin hamurunda tereyağı kullanıyoruz. Bu bambaşka bir lezzet katıyor hamura. Esasen keklerde de sıvı yağ yerine tereyağı kullandığımızda da aynı pastanelerdeki kek tadında oluyor ve kolay bayatlamıyor. Deneyiniz beğeneceğinize eminim :)
·
MALZEMELER:
·
1,5 su bardağı ılık süt
·
1 yemek kaşığı sıvı
yağ
·
42 gr yaş maya ( 1
paket)
·
1 yemek kaşığı toz
şeker
·
2 adet yumurta
·
2 yemek kaşığı
tereyağı
·
1 yemek kaşığı tuz
·
alabildiği kadar un
( 5,5- 6 su bardağı kadar.)
·
İÇİ İÇİN:
·
Beyaz peynir -
maydanoz
·
veya dilediğiniz
bir iç malzeme
·
ÜZERİ İÇİN:
·
2 adet yumurta
sarısı
·
Çörek otu
·
YAPILIŞI:
·
Ilık süt ve
mayayı yoğurma kabına alalım ve mayayı ezelim.
·
Yumurtaları, tereyağı, sıvı yağı ve tuz ,şeker unu azar azar ekleyip, elimize çok yapışmayan
bir hamur yoğuralım.
·
Hamuru yarım saat
ılık ortamda mayalandıralım.
·
Beyaz peynir ve
kıyılmış maydanozu karıştıralım.
·
Hamurdan mandalina
büyüklüğünde bezeler yapalım.
·
Bezeleri elimizle veya merdane ile yuvarlak
olarak açalım.
·
Uç kısmına peynirli harçtan koyup, rulo
şeklinde saralım.
·
Ruloyu, oklava gibi ileri geri yaparak
düzeltelim.
·
İki ucunu da elimizle hafif bastırıp sivrilterek ay şekli verelim.
·
Ben Seramitok fırın
tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım. Diğer bir tepsi kullanacaksanız
yağlayınız. Çörekleri aralıklarla tepsiye dizelim.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürüp, çörek otu serpelim.
·
180 derecelik
fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
·
AFİYET OLSUN

Vallahi enfes görünüyor Ellerine sağlık
YanıtlaSilYaninda da cay :) Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilçok leziz görünüyor hemen denemeliyim bu tarifi ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilTereyag yerine margarin koysak olurmu??
YanıtlaSilOlur
Sil