YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/yumurtali-taze-fasulye-kavurmasi.html
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Canım annemin yaz aylarında taze fasulyenin çıkmasıyla sıkça yaptığı bir yemektir.Çok hafif ve bir o kadar lezzetlidir.
·
MALZEMELER:
·
Yarım kilo taze fasulye
·
2 adet irice kuru
soğan
·
yarım çay
bardağından biraz fazla zeytin yağı
·
2-3 adet yumurta
·
tuz- karabiber
·
YAPILIŞI.
·
Fasulyeleri
yıkalayalım,uçlarını ve kılçıklarını temizleyelim.
·
Boylamasına ikiye bölelim.
·
Uzun fasulyeleri
ortadan ikiye bölelim.
·
Bir tencereye
yeteri kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup kaynatalım.
·
Kaynayan suya
fasulyeleri katıp,fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
·
Haşlanan
fasulyeleri hızlıca soğuk suyun altından geçirerek süzelim
· Yayvan bir
tencereye zeytin yağını alalım,yağı ISITMADAN, piyazlık ( yarım ay şeklinde)
doğranmış ince soğanı ilave edelim.
·
Yeteri kadar tuzu ekleyip soğanlar yumuşayıp
hafif pembeleşene değin kısık ateşte kavuralım.
·
Kavrulmuş soğana fasulyeleri ekleyelim,
karabiber serpelim.
·
Birkaç dakika
tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavuralım.
·
Tencerenin kapağını
yemeğimiz hafif sulu olması için örtüyoruz. Kapağı açıkken suyu tamamen
çekiyor.
·
Kavrulan yemeğe 2
veya 3 adet yumurta kırabilirsiniz. İster yumurtaları bütün halinde ister benim
yaptığım gibi yumurtaları dağıtarak pişiriniz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Yemeğe
pişerken su eklemiyoruz.
Çok nefis görünüyor....Ellerine sağlık....Bende beklerim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilSuper yemekti! Ellerinize saglik:)
YanıtlaSil