ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine çikolata sosu yerine meyve ...
ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine çikolata
sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
1 litre süt
·
8 yemek kaşığı
irmik
·
8 yemek kaşığı
şeker
·
3 yemek kaşığı
Hindistan cevizi
·
1 paket vanilya
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 paket Bitter
çikolata sosu
·
2 su bardağı süt
veya su
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye ,
süt, irmik ve şekeri alalım.
·
Orta hararetli
ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
·
Son aşamada
Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.
·
Ben dilimli seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir
borcam kullanabilirsiniz
·
YALNIZ PÜF NOKTASI
KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip
yine çok az ıslatabilirsiniz.
·
Islattığımız kalıba
sıcak muhallebiyi dökelim.
·
Ve oda sıcaklığına
gelene kadar bekletelim.
·
Buzdolabının normal
rafında iyice soğuması için bekletelim.
·
Çikolata sosu için;
bir tencereye çikolata sosu ve süt veya
suyu alalım.
·
Göz göz olana kadar
pişirelim.
·
Ilınmaya bırakalım.
·
Soğuyan tatlımızı
dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.
·
Üzerine ılınan
çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.
·
İyice soğuması için
tekrar buzdolabına kaldıralım.
·
Soğuduktan sonra
dilim dilim kesip servis yapalım.
Harika görünüyor arkadaşım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ajdacım :)
YanıtlaSilCok severim benim profil resmimde bu tatli balim
YanıtlaSilSunum şahane ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis bir görüntü.İrmiğinde rengi çok beyaz olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilAslında irmik fotoğrafta görünen renginden daha beyaz oldu.
İnsana tatlı yeme hevesi veriyor,eminim tadı da harikadır;ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel şık bir pasta olmuş. ellerinize emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilGörsel lezzet şöleni bu olsa gerek!
YanıtlaSilŞapka çıkarıyorum, tebrikler! Ayrıca fotoğraf kalitesi mükemmel!. Ellerinize sağlık :)
Ya ben ilk defa yapcam tatlı ve bu cok guzel görünuyor önce ellerinize saglik. Ayni sekil alsin istiyorum seramik kek kalibi derken şu normal her ewde olan annelerimizin kırmızı kek kaliplarindan mi ltfen cvp larsaniz sewinirim.
YanıtlaSilHayır,yeni çıkan kek kalıpları içi seramik tabanlı ama onu kullanmak zorunda değilsiniz. Borcam kaseyi ıslatmanız yeterli veya herhangi bir teflon kek kalıbını streç film ile kaplayıp hafif ıslatınız. Yalnız streç filmi çok düzgün seriniz.
YanıtlaSilAnladim ama ben bu şekli alsin istiyorum o yüzden o kaliptan bulmam lazim tesekkr ederim.
YanıtlaSilSelma Hanım görüntü kalitesi gerçekten tam on nümero ;) Hep bu kalitede yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bekliyoruz.Bazılarının çok sönük olması tarifi tam yansıtamıyor.Bunu sizi üzmek için değil bilakis çok daha iyi yayınlar yapmanız için söylüyoz.Çünkü daha fazlasını hakkediyonuz.Yakında Bumerang ödülleri olacak.Oyumuz size.Hangi kategoride yarışacaksınız? Birincilik size yakışır.Çok çalışkan, güleryüzlü blog kategorisi varsa işte bu siz olursunuz! Başarılar Sevgiler :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ama yorumunuz adsız gelmiş :( Fotoğraflar konusunda çok haklısınız, ilk fotolarım gerçekten başarısız :( Önceki cep telefonumdan çektiğim fotoğraflar. Şimdi ise hem fotoğraf makinamdan hem yeni telefonumdan çekiyorum :) Ve artık ışık ve dekorla ilgili daha tecrübeliyim.Bumerang ödülleri için geri sayım başladı, bakalım artık. Güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim :) Bu arada blogun yeni tasarımını nasıl buldunuz ? Yeşil rengi ?
YanıtlaSilHarika gorunuyor en kisa zamanda denicem farkli tariflerinizi bekliyoruz
YanıtlaSilHarika elerinize saglik
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sizden ricam yapmış olduğunuz tariflerinizde kullandığınız kalıp ve diğer materyallerinde fotoğraflarınızı koymanız,bizde fikir sahibi oluruz,
YanıtlaSilBen denedim tadında sıkıntı yok ama şeklinde var ;(
Tekrar bakınız lütfen,ekledim
SilGünaydın Selma hanım,
SilÇok teşekkür ederim.Tüm tarifleriniz de bekliyoruz;)sevgiyle kalın;)
bu lezzete bayılıyorum zaten..birde çikolata soslu olunca muhteşem olmuş..görüntü şahane ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYaptiginiz herseyi cok güzel sunuyorsunuz ,mükemmel olmus, ellerinize saglik
YanıtlaSilHafta sonu misafirim vardı sunumu ve süslemeyide aynı sizin gibi yaptım muhteşem oldu ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMuhtesem olmus, ellerinize saglik
YanıtlaSilBelirtmek isterim ki çok tarifinizi yaptım ve hiçbirinde bir sorun yaşamadım. Hersey tadında ve guzel. Şimdi bu tarifinizi de gözüm kapalı Allahın izniyle güzel olacağını bilerek yapıyorum. Elinize kolunuza Sağlık. ..
YanıtlaSilNefis görünüyor.. irmikli tatlıları zaten çok severim. Çikolata sosu da o kadar yakışmış ki,, hemen yapası geliyor insanın..:) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSeramik yerine silikon kek kalıplarından kulsansam olurmu acaba.ayrıca kabı ıslanmamızı söylemissiniz onun yerine kalıbı yağlasak nasıl olur
YanıtlaSilSeramik yerine silikon kek kalıbı kullansak nasıl olur ve kalıbı ıslatmak yerine yağlasak ?
YanıtlaSilSilikon kek kalıbını ıslatabilirsiniz ama yağlamayınız..Sütlü tatlı yoksa yağlı olur
SilHarika ,çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilAz olmadımı
YanıtlaSil