ZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMASI | Mutfak Ve Tatlar

ZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMASI

ZZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMASI      Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcı sebzelerden biridir. İçerisinde bulunan l...




ZZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMASI
     Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcı sebzelerden biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır. Aynı zamanda içinde bol miktarda C vitamini ve potasyum barındırır.

    Sizlere iki ayrı çeşit iç malzeme yazdım;domatesli- zeytinyağlı ve kuş üzümlü- fıstıklı. Damak tadınıza uyan tarifi deneyebilirsiniz. AFİYET OLSUN    


·         MALZEMELER:
·         8-10 adet kırmızı biber ( İnce kabuklu)
·         2 su bardağı pirinç
·         5-6 adet kuru soğan
·         3 adet domates
·         1 su bardağı zeytinyağı
·         yarım demet maydanoz
·         yarım demet taze nane veya 1 çorba kaşığı tepeleme kuru nane
·         tuz- karabiber- kırmızı toz biber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1-2 adet domates
·         YAPILIŞI:
·         Biberlerimizin saplarını iyice içeri bastırıp, dikkatlice çekirdek yataklarını çıkaralım ve yıkayalım.Suyunu süzdürelim.
·         Geniş bir tencereye zeytinyağını koyalım ve ince kıyım doğranmış soğanlarımızı pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirincimizi nişastası gidene değin yıkayalım, kavrulmuş soğana ekleyelim ve birkaç dakika kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde keselim ve tencereye ilave edelim.
·         İnce kıyım doğranmış maydanoz ve naneyi de  ekleyip, bir kaç dakika pişirelim.
·         Baharatlarını ekleyip ocaktan alalım ve tencerenin kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım.
·         Dolmalarımızı pişireceğimiz tencerenin tabanına yeteri kadar tuz serpelim
·         Dolmalarımızı iç malzemeyle doldurmaya başlayalım, yalnız tamamını doldurmayalım, pirincin kabarma payını bırakalım.
·         Dolmalarımızın üzerine kabukları kesilmemiş birer dilim domatesle kapak yapalım.
·        Üzerine bir tabak kapatalım.
·         Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyalım, önce harlı daha sonra  kısık ateşte pişirelim.
·         Pişip pişmediğinden emin olamazsanız bir dolmanın ucundan çatalla kontrol ediniz.
·         Arzu ederseniz  biberlerin sapından fotoğraftaki gibi kapak yapabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

·         BİBER DOLMASI ( FISTIKLI- KUŞ ÜZÜMLÜ)
·         MALZEMELER:
·         8-10 adet kırmızı biber ( İnce kabuklu)
·         2 su bardağı pirinç
·         6 adet büyük boy kuru soğan
·         1 su bardağı zeytinyağ
·         1 yemek kaşığı kuru nane
·         yarım yemek kaşığı toz şeker
·         1 dolu çay kaşığı dolma baharı ( Arzuya göre)
·         1 dolu çay kaşığı tarçın
·         yarım demet maydanoz
·         tuz- karabiber
·         yarım limon
·         2 -3 adet domates
·         1 yemek kaşığı kuş üzümü
·         1 yemek kaşığı helva fıstığı
·         YAPILIŞI:
·         Biberlerin sap ve çekirdek kısmını baş parmağımızla zedelemeden çıkaralım.
·         Soğanları incecik yemeklik doğrayalım ve fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeşene kadar kavuralım. Pirinçleri yıkayalım ve süzüp soğana ekleyelim.
·         Bir kaç  dakika kadar pirinçleri kavuralım.
·         1 çay bardağı su, tuz, şeker ve yıkanmış üzümü katalım.
·         Kısık ateşte suyunu çekerken içine nane, bahar, tarçın, karabiber, ince kıyılmış, maydanozuda ekleyelim ve altını kapatıp, 15 dakika kabarmasını bekleyelim.
·         Limon suyunu da üzerine gezdirelim ve güzelce karıştıralım.
·         Biberlerin içlerini çok fazla taşırmadan doldurmaya başlayalım.
·         Ağızlarını dilimlenmiş kabuklu domatesle kapatalım.
·         Yayvan bir tencereye dolmalarımızı dikine yerleştirelim.
·         Üzerlerine biraz tuz serpip, biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyalım.
·         Arzu ederseniz dolmaların üzerlerine bir tabak kapatabilirsiniz
·         Tencerenin kapağını kapattıktan sonra önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

·         Dolmanın altını kapatıp tenceresinde soğutalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağı 5216381742873745414

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item